Gember en zwanger

Gember en zwanger

Als je zwanger bent zijn er voedingsmiddelen en kruiden die je beter niet kunt eten of verwerken in je eten. Van producten als alcoholische dranken en rauwe vis weten we dat het niet goed is tijdens de zwangerschap. Maar hoe zit dit met gember en gemberthee? Hoe gaat dat met elkaar samen, gember en zwanger? In deze blog lees je daar alles over!

Inhoudsopgave

Waarom jij G’nger gembersap moet kopen!

Tja waarom jij G’nger gembersap moet komen? Nou?! Naast dat G’nger super lekker en gezond is bevatten onze gembersappen GEEN toegevoegde suikers en is het PURE gembersap. Easy as that!

Daarnaast heeft gember verschillende voordelen:

  • Gember is goed voor je huid
  • Gember geeft een natuurlijke kick
  • Gember werkt ontstekingsremmend
  • Gember werkt tegen misselijkheid
  • Gember helpt tegen een opgeblazen gevoel
  • Gember werkt bij verkoudheid

 

Zwanger en gember: het gebruik

Goed nieuws! Gember kan je veilig gebruiken als je zwanger bent. Er is zelfs bewezen dat gember kan helpen tegen de misselijkheid en overgeven. Gember kun je tijdens je zwangerschap dus gewoon blijven gebruiken op verschillende manieren. Zo kun je het verwerken in gerechten, gemberthee of als shot.

Shot tegen ochtendmisselijkheid

Heb je ‘s ochtends vaak last van misselijkheid? Neem dan een G’nger shotje voor je ontbijt. Het geeft je een lekkere kick en helpt tegen vervelende zwangerschapskwaaltjes. Je kunt ook de gembershot bewaren en verdelen over de dag als je vaker op de dag misselijk bent. Neem dan bijvoorbeeld 3x een shot van 20ml. 

Gemberthee

Veel theesoorten bevatten cafeïne, deze mag je slechts in bepaalde mate nemen tijdens je zwangerschap volgens het voedingscentrum. G’nger bevat geen cafeïne en kun je daarom goed gebruiken om thee mee te maken.  

Gember limonade

Heb je meer zin in een koude drank? Ga dan voor gember limonade. Dit maak je makkelijk zelf en kun je helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Doe hiervoor 30 ml G’nger Pure of Original in een glas, schenk hier (bruis)water bij en voeg fruit of kruiden naar keuze toe. Denk bijvoorbeeld aan citroen, limoen, bosbessen, frambozen, munt en/of tijm.

Voordelen van gember als je zwanger bent

Het gebruik van gember tijdens de zwangerschap heeft verschillende voordelen. Zo helpt het tegen zwangerschapskwaaltjes en geeft het een natuurlijke kick zonder cafeïne. 

gember en zwanger

Ochtendmisselijkheid

Zoals hierboven beschreven staat helpt gember goed tegen de ochtendmisselijkheid die veel vrouwen in het eerste trimester, of zelfs de gehele zwangerschap, ervaren.

Natuurlijke kick

Een ander voordeel van gember tijdens de zwangerschap is dat het een natuurlijke kick geeft zonder dat je cafeïne gebruikt. Het is dus perfect als vervanging voor als je gewend bent veel koffie of thee met cafeïne te drinken.  

Werkt pijnstillend

Verder kan gember een pijnstillende werking hebben. Zo hoef je tijdens je zwangerschap niet gelijk naar pijnstillers te grijpen maar kan een lekkere gemberthee of limonade ook helpen.

Meer inspiratie op doen? Volg ons dan ook op Instagram @gnger.eu voor meer inspiratie en recepten. Of bestel een fles gembersap om het uit te proberen. 

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024