Gember kweken

Gember kweken

Gember kweken kan je ook zelf doen. Maar hoe werkt dit dan? En welke methodes zijn er om gember te kweken? In deze blog lees je daar alles over. 

Inhoudsopgave

Hoe kan je gember kweken?

Om te beginnen kun je het beste kiezen voor een biologisch stuk gember. Dit omdat deze onbespoten zijn. Hierdoor heb je een grotere kans dat jouw wortelknol goed gaat groeien. Kies een gemberwortelstuk dat enige uitloop in de knoppen heeft. Hieruit ontstaan uiteindelijk de knoppen die gaan groeien.

Hoelang duurt gember kweken?

Als je een perfecte wortel hebt uitgezocht duurt het ongeveer 7 tot 10 dagen tot er nieuwe worteltjes groeien. Vervolgens is het wachten maar, na ongeveer twee tot zes weken zal er een plant ontstaan. 

Waar komt gember vandaan? 

Gember is afkomstig van de gemberplant. De meeste mensen denken dat gember oorspronkelijk uit China komt, maar tegenwoordig komt hij uit verschillende plekken. Bijvoorbeeld uit India, China of Peru. De gember van G’nger is afkomstig uit Peru, deze heeft een pittige en frisse smaak. De meeste gember is echter afkomstig uit India of China.

hoe kan je gember kweken?
gember kweken

Stappen plan om gember te kweken

  1. Bestel of koop een biologische gemberwortel. Je kunt hiervoor het beste naar de winkel gaan en zelf kiezen welke gember al wat knopjes heeft
  2. Vervolgens kan je de gember splitsen. Laat het daarna 3 uur lang in een kom met water liggen (lauw tot warme temperatuur). Hierdoor stimuleer je het groeien van de gemberplant.
  3. Zorg dat je een kweekpot hebt die groot genoeg is, deze vul je met potgrond en compost
  4. In deze pot plant je de gemberwortel, hou er rekening mee dat je niet dieper dan 10cm gaat (tussen de 5 en 10cm). 
  5. De laatste stap is afwachten, vaak ontkiemt de gember na 2 tot 6 weken
Zin een gingershots? Deze zijn online te bestellen in onze shop! 
 

Bronnen:

[1] Ginger root, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK565886/.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024