Gembersap bewaren

Hoe kun jij nou het allerbeste jouw gembersap bewaren? Het is een van de meest gestelde vragen die wij krijgen. Gembersap van G’nger is houdbaar tot de datum die op de fles staat. Daarnaast raden wij het aan om na openen de fles in de koelkast nog maximaal drie weken te gebruiken. Dit is ongeveer evenleng als een gemberstronk. HUH? Ja echt, in dit artikel lees je meer bewaartips over gember en ook over hoe jij op een creatieve manieren.

Inhoudsopgave

Gember bewaren

Om te beginnen zullen we uitleggen hoe je gember het beste kunt bewaren. Als je een gemberstronk koopt, dan zul je deze hoogst waarschijnlijk bij de rest van je thee neerleggen of bij de fruitschaal. Maar je kunt het beste je gember bewaren in de koelkast. 

Kan gember slecht worden?

Zeker! Gember kan op een gegeven moment rimpels krijgen en of ook uitstulpingen van de wortel. Soms kun je dit er gedeeltelijk nog afsnijden, maar vaak is het al te laat. Daarom leggen wij jou graag uit hoe je een gember het beste kunt bewaren en vooral hoe lang. 

Hoe lang kun je een gember bewaren?

Verse gember kun je het beste bewaren met schil in een plastic afgesloten zakje (het liefst vacuüm). Je kunt hem ook buiten de koelkast bewaren, maar in de koelkast heb je er het langst plezier van, ongeveer 3 weken. Dit is net zo lang als G’nger gembersap! Alleen met onze gembersap hoef je niks te snijden, raspen of persen! Het is direct klaar en na openen 3 weken houdbaar in de koelkast. Ongeopend zelfs langer! Zie hiervoor de datum op de verpakking. 

Wanneer is gember niet meer goed

Je ziet dat je gember aan het einde van zijn latijn is zodra er schimmelplekjes en een gerimpelde ‘huid’ ontstaat. Vaak kan je dit nog wel wegsnijden, maar wanneer de gemberstronk bruin van binnen is en en niet meer fris ruikt, dan kun je deze beter weggooien. Dat is natuurlijk zonde gebruik daarom G’nger gembersap. 

Gembersap creatief bewaren? Dit is hoe! 

Gembersap van G’nger is houdbaar tot de datum die vermeld staat op de glazen fles. Na openen is de gembersap nog maximaal 3 weken houdbaar in de koelkast. Krijg je jouw gembersap niet op? Ga creatief om met het bewaren van jouw gembershots? Je kunt ze ook invriezen in een ijsblokjesvorm. Doe nooit de glazen fles in de vriezer, dan knapt hij en geniet alleen jouw vriezer van verse gember

Verse gember thee

Gember kun je heel goed gebruiken voor gemberthee. We zijn gewend om schijfjes gember toe te voegen aan een kopje heet water, maar dit kan ook anders! Je kunt met G’nger gembersap heel gemakkelijk een gemberthee maken.

Hoe maak je gemberthee?  

Gemberthee maak je heel makkelijk zelf met G’nger gembersap. Je pakt een eetlepel giet deze vol met de gembersap en doet dit vervolgens in een theemok. Daarna  giet je hier heet water bij en als laatste voeg je eventueel wat honing toe om de smaak wat zoeter te maken. 

Je kunt ook een beetje variëren met gemberthee. Zo kun je een schijfje sinaasappel toevoegen, maar ook een schijfje citroen zorgt weer voor een compleet nieuwe smaak. Favoriet van ons: doe er een vers kaneelstokje bij!

Hier kun je gembersap kopen

Je bestelt onze gembersap heel makkelijk in onze shop. Daarnaast zijn we ook verkrijgbaar bij Crisp, Bijenkorf, STACH en verschillende speciaalzaken. Je kunt ook 20 losse gembershots kopen, zo kun je gemakkelijker jouw porties gember doseren. Daarnaast heb je op deze manier voorlopig genoeg gember in huis. Ben je nog niet overtuigd van de voordelen van gember? Lees dan ook de informatie op onze G’nger Inspiratie pagina. Hier vind je meer over de voordelen. 

Waarom jij G’nger gembersap moet kopen!

Tja waarom jij G’nger gembersap moet komen? Nou?! Naast dat G’nger super lekker en gezond is bevatten onze gembersappen GEEN toegevoegde suikers en is het PURE gembersap. Easy as that!

Daarnaast heeft gember verschillende voordelen:

  • Gember is goed voor je huid
  • Gember geeft een natuurlijke kick
  • Gember werkt ontstekingsremmend
  • Gember werkt tegen misselijkheid
  • Gember helpt tegen een opgeblazen gevoel
  • Gember werkt bij verkoudheid

 

SHOP HIER GEMBER SAP

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024