boven de €45 gratis verzending

Gemberthee

Gemberthee: een heerlijke kruidenthee die tegenwoordig niet meer weg te denken is. Gember blijkt daarnaast een aantal voordelen te hebben, momenteel worden deze voordelen onderzocht. Gember wordt daarnaast al eeuwen gebruikt in de Chinese geneeskunde. Geen verse gember in huis? G’nger is perfect als gemberthee te gebruiken. Zowel de G’nger Pure als de G’nger Original variant, bestellen is super gemakkelijk en vaak heb je het product binnen 1-2 werkdagen in huis. 

Inhoudsopgave

Gemberthee kopen

Bij ons kun je gemakkelijk in onze webshop gembersap kopen. Dit is de makkelijkste manier om gemberthee mee te maken. Je doet een scheutje gembersap in jouw theemok en voegt hier kokend water aan toe. Voeg via onderstaande buttons gemakkelijk jouw favoriet toe aan de winkelmand. 

Gembershot kopen

Gemberthee maken

Het is mogelijk om gemberthee op verschillende manieren te maken. Je kunt kiezen voor een verse gember, waarbij je een aantal schijfjes toevoegt aan jouw theemok en hier heet water overheen giet. Daarnaast is gember ook verkrijgbaar in theezakjes, maar hierbij is de smaak een stuk minder intens. Op zoek naar de perfecte gembersmaak? Dan raden wij je aan om G’nger te gebruiken als een soort limonade voor jouw thee. We raden aan om zo ongeveer 10ML toe te voegen en naar smaak kun je altijd meer toevoegen. 

Hoe vaak per dag mag je gember thee drinken?

Bij G’nger raden wij je aan om maximaal 60ML gembersap te nuttigen per dag. Dit zouden in principe 6 kopjes gember thee kunnen zijn, maar dit is volledig afhankelijk van de sterkte. Hoe sterker hoe minder kopjes gember thee wij zouden aanraden. Je kunt hier uiteraard ook zelf mee experimenteren. 

Kan je slapen van gemberthee? 

Is gemberthee lekker voor het slapen gaan? We zeggen natuurlijk vaak dat gember een kick geeft en het vooral een goede vervanger is voor koffie om die reden. Gember kalmeert daarnaast ook de maag, waardoor er een betere vertering ontstaat. Dit zorgt er voor dat je een betere nachtrust hebt en daarom is het ook helemaal geen gek idee om een kopje thee met gember na het avondeten te nuttigen. 

Gember kan mogelijk constipatie tegen gaan, doordat gember spijsverteringsenzymen kan stimuleren. Hierdoor is je lichaam minder lang bezig is om eten te verteren [1].

Voordelen van gemberthee

Zoals eerder genoemd wordt gember al eeuwen gebruikt in de Chinese geneeskunde. Zo zou gember een geneeskrachtige werking hebben. Hier geloven ze heilig in in de Ayurvedische leer. Gemberthee zou mogelijk een geneeskrachtige werking hebben doordat het de gifstoffen kan verwijderen uit het lichaam en de balans kan herstellen. Naast dat gember thee goed bijdraagt aan een goede nachtrust heeft het wellicht voor jou nog wel meer voordelen. 

Helpt gemberthee bij verkoudheid

Tijdens een verkoudheid is het sowieso verstandig om veel water te nuttigen. Momenteel lopen er veel onderzoeken naar de werking van gember bij verkoudheid en bijvoorbeeld keelpijn. Als je last hebt van hoesten is een verwarmend drankje aan te raden en gember thee is dan een goede variant. 

Daarnaast zitten in gember verschillende vitamines: A, B, C & E. Ook bevat het magnesium, ijzer, calcium, zink, shogaol en gingerol. Wat ons betreft een aanrader tijdens het griepseizoen!

Frisse adem door gember

Uit een onderzoek is gebleken dat gember zeker een bijdrage kan leveren aan een frisse adem [2]. Wetenschappers van de TUM (Technical University of Munich) hebben ontdekt dat gember de stof gingerol bevat, die een enzym in ons speeksel kan stimuleren. Deze stof kan slecht ruikende componenten afbreken, wat een positief effect heeft op jouw adem. Wellicht dus toch jouw kopje koffie afwisselen met een thee met gember? 

Gemberthee recepten

Er zijn verschillende manieren om gember aan jou thee toe te voegen. Wij geven jou hier een aantal varianten op de gemberthee waarin we G’nger als hoofd ingrediënt gebruiken. 

Gember thee met citroen

De meest populaire thee naast een normale gemberthee is een gember thee met citroen. Voor een gember thee met citroen heb je maar weinig ingredienten nodig: G’nger Pure, citroen en optioneel honing. 

Hoe maak je gember thee met citroen? Je doet maximaal 2 schijfjes citroen in een mok, daar voeg je 10ML G’nger Pure aan toe en vervolgens giet je hier kokend water bij. Laat het minimaal 4 minuten trekken en daar is de perfecte gemberthee met citroen

Kurkuma in gember thee recept

Gember en kurkuma zijn twee ingrediënten die vaak samen gebruikt worden. Beiden erg bekend in de Chinese geneeskunde, maar ook een heerlijke combinatie. Zeker het proberen waard. Voor deze thee heb je een aantal dingen nodig: G’nger Pure, Kurkuma poeder en honing. 

Hoe maak je gemberthee met kurkuma? Je doet maximaal een halve theelepel kurkuma poeder in een hittebestendig glas, voegt hier 10ml gembersap van G’nger aan toe en 1 theelepel honing. Als laatste giet je kokend water over het mengsel. Genieten maar! 

Gemberthee met honing

Als laatste recept hebben we de perfecte gemberthee met honing. Honing is een veelgebruikt ingrediënt bij gember, vooral omdat honing wordt gebruikt als je last hebt van keelpijn en het op dat moment verzachtend aanvoelt. Daarnaast is het lekker zoet. Liever geen suiker of ben je vegan? Kies dan voor agave of laat de honing achterwegen. Wat heb je nodig voor deze thee? 

  • G’nger Pure gembersap
  • Een schijfje sinaasappel
  • Honing of agave
 

Je maakt deze gemberthee door eerst wat honing in jouw theemok te doen, vervolgens doe je er een schijfje sinaasappel bij. Giet hier de G’nger Pure gembersap overheen naar eigen smaak (wij raden 10ML aan per thee). Als laatste kokend water en dan kun jij genieten van dit heerlijke recept met gember

Bronnen: 

[1] Platel K and Srinivasan K. Digestive stimulant action of spices: A myth or reality? Geraadpleegd via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15218978

[2] geraadpleegd op: https://www.hln.be/medisch/gemberthee-kan-je-van-slechte-adem-afhelpen-volgens-nieuw-onderzoek~abdd42fe/

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Wil jij op de hoogte blijven van de lekkerste G’nger recepten en nieuwe producten?
Schrijf je dan nu in!

© 2024