Zelf gember kurkuma sap maken!

Zelf gember kurkuma sap maken!

Wil jij nu eens zelf een lekkere en vooral gezonden sap maken? Dan moet je dit recept zeker eens proberen! De laatste tijd is er bijna niet meer aan te ontkomen aan de gember en kurkuma sappen. Ze zijn vooral heel populair geworden door de vele gezondheidsvoordelen die ze kennen, maar ze staan ook bekend om de pittige afdronk die sommige mensen heerlijk vinden en andere vinden het wat te heftig. Gember en Kurkuma zijn in ieder geval razend populair! In deze blog lees je hoe je deze sap zelf kunt maken.

Inhoudsopgave

Waarom is gember en kurkuma gezond?

Gember en kurkuma staan bekend om de vele voordelen die deze wortel specerijen kennen. Beide wortels bevatten veel vitamines en mineralen waaraan ze deze voordelen te danken hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen als ontstekingsremmer, maar ze worden ook gebruikt voor de ondersteuning van het immuunsysteem en voor een gezonde spijsvertering. Wetenschappelijke publicaties tonen zelfs aan dat kurkuma en gember elkaar versterken. De smaak van kurkuma is zacht en bitter, gember staat dan weer bekend om zijn kenmerkende scherpe smaak. Een hele blog over dit onderwerp wijden is ook zeker mogelijk, daarom hebben wij dat ook gedaan. Op de pagina gembersap lees je alles wat je moet weten!

Hoe maak je gember kurkuma sap?

Nu je alle voordelen van gember en kurkuma weet, kan je nu eindelijk gember kurkuma sap maken. Het is makkelijker dan je denkt, dus hier een eenvoudig recept om deze sap te maken in slechts vier stappen!

Stap 1: Schil een stuk gemberwortel en snijd het in kleine stukjes. Schil ook een stuk kurkuma en snijd het in plakjes.

Stap 2: Doe de gember en kurkuma in een sapcentrifuge en pers ze tot sap.

Stap 3: Voeg eventueel wat water toe om de smaak te verdunnen. Je kunt ook een snufje zwarte peper toevoegen om de smaak te verbeteren.

Stap 4: Roer de sap goed door en serveer in een glas. Voeg eventueel wat honing toe als je van zoete drankjes houdt.

Geniet van je heerlijke en gezonde gember kurkuma sap!

kurkuma recepten

Hoe lang kan je het sap bewaren?

Verse gember kurkuma sap is super lekker en gezond! Maar als je de sap niet meteen opdrinkt, is het belangrijk om te weten hoe je het, het beste kunt bewaren. Het goede nieuws is dat je het sap maximaal 2-3 dagen in de koelkast kunt bewaren, zodat je er meerdere dagen van kunt genieten. Als je de sap langer wilt bewaren, dan kun je het ook invriezen in ijsblokjes, zodat je het op elk moment kunt ontdooien en er weer van kunt genieten.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024