boven de €45 gratis verzending

Zelf makkelijk gembersiroop maken

Zelf makkelijk gembersiroop maken

Misschien is gembersiroop niet het eerste waar je aan denkt om zelf te gaan maken, maar het maken hiervan is helemaal niet zo lastig als je denkt. Met gembersiroop kan je super veel. Zo kan je het mengen met bruiswater voor een lekkere ‘Ginger ale’ of kan je het mixen door je favoriete gerechten. Kortom super fijn, makkelijk en ook nog eens lekker om zelf te maken!

Inhoudsopgave

Wat zit er in gembersiroop?

Wat zit er in gember siroop? Nou dat is minder dan je zou denken. Met wat water, suiker en gember heb je namelijk alle de drie ingrediënten die nodig zijn om gember siroop te maken. Voor een lekker sterke gember siroop hebben we een recept voor je klaar gezet.

 

Recept

  • 50 ml G’nger Pure
  • 200 ml water
  • 500 gram rietsuiker
Gembersiroop maken

Hoe bereid je gembersiroop?

Pak een steelpan en zet deze op een onderzetter op hoog vuur. Voeg hier nu de 200 ml water toe en los de rietsuiker op in het water. Doe dit door te blijven roeren. Zodra alle suiker is opgelost, kan je de 50ml G’nger Pure gembersap ook toevoegen. Blijf dan door roeren en breng het mengsel langzaam aan het koken. Nu kan je het de komende 30 minuten op klein vuur door laten borrelen. Vergeet niet af en toe even alles om te roeren, zodat het niet aanbrandt. Na de 30 minuten borrelen kan je de gember siroop overgieten in een fles of pot en koud zetten en klaar ben je!

Hoelang blijft zelfgemaakte gembersiroop goed?

Gember siroop blijft wel een tijdje goed, er zit namelijk veel suiker in. Toch kan je het niet voor altijd bewaren. Er wordt aangeraden niet meer dan 1 maand in de koeling te laten staan. Weet je niet meer zeker of het nog goed is, dan herken je bederf ook snel. Gember siroop ruikt en proeft dan namelijk aanzienlijk anders. Ook als je goed kijkt kan je zien dat de siroop dan niet meer er uitziet zoals het hoort.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Wil jij op de hoogte blijven van de lekkerste G’nger recepten en nieuwe producten?
Schrijf je dan nu in!

© 2024