boven de €45 gratis verzending

Moet je gember schillen?

Moet je gember schillen?

Moet je gember schillen? Dit is een vraag die veel gesteld wordt. Gember heeft een aparte vorm en is dus ook lastig te schillen, maar is het schillen wel nodig? Wij gaan je vertellen waarom je dit irritante klusje beter gewoon kan overslaan.

Inhoudsopgave

Gember schil giftig of eetbaar?

Laten we meteen met de deur in huis vallen! Gemberschil is gewoon eetbaar. In de schil van gember zitten zelfs nog een deel van de voedingstoffen, waarom zou je dat dus niet eten? Voordat je de ongeschilde gember gebruikt, is het wel handig deze goed te wassen. Op de buitenkant van gember zitten uiteraard net zoals bij andere vruchten, groenten en specerijen gewoon bacteriën.

Bewaar je gember zo!

Een gember wortel kan vrij groot zijn. Dit gebruik je natuurlijk niet allemaal in een gerecht, of gemberthee. Weggooien dat is natuurlijk geen optie, maar hoe bewaar je gember? Wij geven jou een aantal opties!

Voorkom dat je gember verspilt

Op het internet staan veel tips om gember te schillen, maar zoals hierboven uitgelegd is dat helemaal niet nodig. Naast dat je de schil gewoon kan eten, kan er bij het schillen van deze wortelknol ook veel vruchtvlees verloren gaan. Super zonde, gewoon niet doen dus.

hoort gember in de fruitschaal?

Tuurlijk kan gember ook gewoon in de fruitschaal! Op kamer tempratuur blijft deze smaakmaker maar een week optimaal. Daarna kan de wortelknol zacht worden, en dan is hij niet meer zo lekker. 

gember in de koelkast

Gember in de koelkast is zo gek nog niet. Zo kun je hem namelijk al langer bewaren dan op kamer temperatuur. In de koeling gaat gember zo drie weken mee. De tip is wel om de gember even in wat vershoudfolie te wikkelen, zo blijft hij het beste vers.

kan je gember ook invriezen?

Gember invriezen is de beste optie als je gember lang wilt bewaren. In de vriezer gaat gember namelijk wel tot een jaar mee. Genoeg tijd om het te nuttigen lijkt mij. Heb je toch langer nodig? Dan ben ik bang dat je gewoon een nieuwe wortel moet aanschaffen.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Wil jij op de hoogte blijven van de lekkerste G’nger recepten en nieuwe producten?
Schrijf je dan nu in!

© 2024