boven de €45 gratis verzending

Groene smoothie spinazie en G’nger

Groene smoothie spinazie en G’nger

Een groene smoothie met spinazie en gember is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond. Spinazie zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten, terwijl gember bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en spijsverteringsvoordelen. Door deze twee ingrediënten te combineren in een groene smoothie, krijg je een heerlijk en voedzaam drankje dat je energie geeft en je lichaam ondersteunt. In deze blog lees je meer over de voordelen van een groene smoothie met spinazie en gember en geven we je een heerlijk recept om zelf te maken.

Inhoudsopgave

Groene smoothie met spinazie en  gember

Groene smoothies met spinazie zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker! Spinazie is een krachtige groente die rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Door het toevoegen van spinazie aan je smoothie, krijg je een gezonde dosis voedingsstoffen binnen en het geeft je smoothie een mooie groene kleur. In deze blog lees je meer over de voordelen van groene smoothies met spinazie en delen we een heerlijk recept om zelf thuis te maken.

Voordelen van groene smoothies met spinazie Spinazie is een van de gezondste groenten die er zijn. Het bevat veel vitamine A, vitamine C, vitamine K en foliumzuur. Daarnaast bevat spinazie mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium. Het is ook een goede bron van antioxidanten die beschermen tegen ziekten en veroudering. Door spinazie aan je smoothie toe te voegen, krijg je dus een gezonde dosis voedingsstoffen binnen.

Een ander voordeel van groene smoothies is dat ze een makkelijke manier zijn om meer groenten en fruit binnen te krijgen. Als je moeite hebt om voldoende groenten en fruit te eten, dan kan een groene smoothie een goede aanvulling zijn. Door het mixen van verschillende groenten en fruit krijg je alle voedingsstoffen binnen in één drankje.

Wil je gembershots kopen? Dit kan ook op onze website!

Voordelen groene smoothie

Een groene smoothie met spinazie heeft verschillende voordelen voor je gezondheid. Hieronder noemen we er een aantal:

 1. Voedingsstoffen: Spinazie zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamines (A, C, K), mineralen (ijzer, calcium) en antioxidanten. Het drinken van een groene smoothie met spinazie kan helpen om aan je dagelijkse behoefte van deze voedingsstoffen te voldoen.

 2. Energie: Door de hoge hoeveelheid voedingsstoffen kan een groene smoothie met spinazie je energie geven en vermoeidheid verminderen.

 3. Spijsvertering: Gember, dat vaak wordt toegevoegd aan groene smoothies, staat bekend om zijn spijsverteringsvoordelen. Het kan helpen om een opgeblazen gevoel te verminderen, misselijkheid te verminderen en de spijsvertering te bevorderen.

 4. Ontstekingsremmend: Gember staat ook bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

 5. Gewichtsbeheersing: Een groene smoothie met spinazie kan helpen bij het behouden van een gezond gewicht, omdat het rijk is aan vezels en voedingsstoffen, waardoor je langer vol blijft zitten en minder snel geneigd bent om te snacken.

Kortom, een groene smoothie met spinazie kan een heerlijke en gezonde aanvulling zijn op je dieet en kan verschillende voordelen bieden voor je gezondheid.

Recept voor groene smoothie met spinazie

Wil je graag zelf een groene smoothie met spinazie maken? Probeer dan dit heerlijke recept:

Ingrediënten:

 • 1 banaan
 • 1 handjevol spinazie
 • 1 kiwi
 • 1/2 avocado
 • 1/2 kopje amandelmelk
 • shotje G’nger Pure 

Bereidingswijze:

 1. Snijd de banaan, kiwi en avocado in stukjes.
 2. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde smoothie.
 3. Voeg eventueel wat extra amandelmelk toe als de smoothie te dik is.
 4. Schenk de smoothie in een glas en geniet van je heerlijke en gezonde groene smoothie!

Een groene smoothie met spinazie is een heerlijke en gezonde manier om meer groenten en fruit binnen te krijgen. Het is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die beschermen tegen ziekten en veroudering. Probeer dit heerlijke recept thuis en ontdek zelf hoe lekker en gezond een groene smoothie kan zijn!

Gember smoothie
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Wil jij op de hoogte blijven van de lekkerste G’nger recepten en nieuwe producten?
Schrijf je dan nu in!

© 2024