boven de €45 gratis verzending

Gembershots voordelen

Gembershots voordelen

Heb jij al eens een gembershot geprobeerd? Gembershotjes zijn tegenwoordig erg populair en dit is niet zonder reden, gembershots zijn namelijk ontzettend goed voor je. In deze blog vertellen we je alles wat je wil weten over gembershots en wat de voordelen van gembershots zijn.

Inhoudsopgave

Gembershot maken (recept)

Wil jij zelf een gembershot maken? Dat is helemaal niet lastig, zeker niet wanneer je gebruik maakt van G’nger gembersap, waardoor je niet persé een slowjuicer nodig hebt voor het maken van een gembershot. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig, namelijk:

  • 1 citroen
  • 20 ml G’nger Pure
  • ½ theelepel kurkumapoeder

Pers de citroen uit en doe het citroensap samen met de G’nger Pure en de kurkumapoeder in een shotglaasje. Roer dit voorzichtig door en klaar is je gembershot! Vind je dit gembershotje toch iets te sterk? Voeg dan wat water toe.

Gembershots voordelen

Waarom zijn gembershots goed voor je?

Gembershots kenmerken zich door het hoge gembergehalte, dit is dan ook hetgeen wat de gembershots zo gezond maakt. Gember heeft namelijk diverse gezondheidsvoordelen. Zo gaat het misselijkheid tegen en heeft het een stimulerende werking op het spijsverteringsstelsel. Ook zou gember kunnen helpen tegen menstruatiepijn en gewrichtspijn [1].

Gembershots voordelen

Gembershot voor of na het eten?

Misschien vraag jij je af wanneer je het beste een gembershot kan nemen? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, hebben gembershots een positief effect op de spijtsvertering. Om zo optimaal mogelijk te profiteren van dit effect, wordt daarom aangeraden om een gembershot vlak voor het eten te nemen.

Hoe vaak mag je een gembershot nemen?

Gembershots zijn dus ontzettend gezond, maar zoals voor zoveel dingen, geldt ook hier dat overdaad niet goed is. Het is dus niet de bedoeling om onbeperkt gembershots te nemen. Over het algemeen wordt aangeraden om dagelijks één gembershot te nemen, als onderdeel van een gezond voedingspatroon.

Waarom brandt gember in je keel?

Gember is een erg krachtige specerij. Gember heeft een vrij sterke en uitgesproken geur een ook de smaak is sterk en bitterachtig. Doordat in gembershots, ook bij het gebruik van G’nger, een zeer hoog gehalte gember aanwezig is, geeft dit een brandende sensatie in de keel. Dit is totaal niet schadelijk en niets om je zorgen over te maken, gembershots kunnen namelijk juist door deze eigenschap ook goed helpen tegen keelpijn [2].

Bronnen:

[1] The amazing health benefits of ginger root, via  https://www.liveinnermost.com/blogs/insight/the-amazing-health-benefits-of-ginger-root

[2] Gember: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van gember, via https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/169662-gember-gezondheidsvoordelen-en-voedingswaarde-van-gember.html

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Wil jij op de hoogte blijven van de lekkerste G’nger recepten en nieuwe producten?
Schrijf je dan nu in!

© 2024