Gembershots

En alles wat je erover wilt weten..

Wat zijn gembershots?

Je hebt veel verschillende gembershots. De ene gembershot bevat meer gember dan de andere, en dat is precies waardoor G’nger is ontstaan. In veel gembershots zit namelijk een heel laag percentage gember. Bij G’nger is dat minimaal 42,2%, lekker spicy maar je wordt ook niet voor de gek gehouden. 

Wanneer neem ik een gembershot? 

Wat is dan een gembershot? Een gembershot is een shot van gemiddeld 30-60ML die je in de ochtend voor je ontbijt neemt. Het liefst op een nuchtere maag, liever een kick in de middag? Dan kun je hem ook gerust nemen na jouw lunch in plaats van koffie. 

 

wat zijn gembershots

Gembershots: dit zijn de voordelen

Gembershots zijn vooral populair geworden als een gezond drankje, die je dagelijks neemt. Het zou helpen bij het versterken van je immuunsysteem waardoor je bepaalde ziektes kunt voorkomen. Over gembersap zijn weinig onderzoeken, maar over gember zelf wel! Wij zetten de belangrijkste (mogelijke) gezondheidsvoordelen op een rij.

Zijn gembershots gezond? 

Gember schijnt een aantal positieve gezondheidseffecten te hebben, in gembershots zit een hoog percentage gember. 

Gember en afvallen

Gembershots kunnen mogelijk afvallen stimuleren. Zo bevordert het gewichtsverlies, gaat het het honger gevoel tegen en helpt het jouw bij jouw metabolisme [1 & 2].

Helpt bij misselijkheid

Gember kan heel goed helpen tegen misselijkheid. Zo wordt het veelvuldig gebruik bij zwangere vrouwen die een natuurlijke manier zoeken om van hun misselijkheid af te komen. Daarnaast kan je gember ook goed inzetten als middel bij wagenziekte [3].

Gember helpt bij darm krampen en opgeblazen gevoel

Een studie heeft aangetoond dat gember mogelijk kan helpen bij darm krampen en een opgeblazen gevoel. Zo zorgt gember er voor dat voedsel makkelijk door je maag beweegt en indigestie kan verbeteren [4]. 

Immuunsysteem ondersteunen

Gember heeft ontstekingsremmende eigenschappen en daarnaast kan het een antioxiderend effect hebben. Chronische ontstekingen kunnen je immuunsysteem aanpassen. Verschillende studies laten zien dat gember een immuunresponse kan versterken [5].

Waar kun je gembershots bestellen

Overtuigd van de voordelen van G’nger gembershots? Bestel dan onze gembersap. Met de G’nger Original 500ML heb je genoeg voor gemiddeld 24 gembershots. 

Vandaag besteld is vaak binnen 2 werkdagen in huis! Zo kun jij zo snel mogelijk genieten van de gember shots. 

Nadelen aan gember?

Over het algemeen lijken ginger shots vooral veel voordelen te hebben. Er zijn wel wat dingen waar je op kunt letten voor je aan een gembershotjes dieet begint. 

  • Neem geen gember shots als je allergisch bent voor gember
  • In grote hoeveelheden zou gember een bloedverdunnende werking kunnen hebben, pas daarom op met de hoeveelheden. Gebruik je bloedverdunners? Raadpleeg dan even jouw arts voor de zekerheid [6]
  • Let op! In heel veel gembershots zitten toegevoegde suikers, bij G’nger hoef je je hier geen zorgen over te maken

Zelf gembershots maken

Naast dat je gembershots gemakkelijk kunt kopen. Is het ook mogelijk om gembershots te maken. 

Wat heb je nodig om een gembershot te maken? 

De meest voor de hand liggende manier om gembershots te maken is met een slow juicer. Heb je deze niet in huis? Dan kun je het proberen met gemberstronken en water in een blender. 

Hoe maak je een gembershot? 

Weet je zeker dat je geen gembershots wilt bestellen? Dan leggen we hier uit hoe je met een blender ginger shots kunt maken. 

Dit heb je nodig voor een citroen gembershot: 

  • 25G gember
  • Sap van 2 citroenen

Je doet alles in de blender en wacht tot er geen stukjes meer inzitten, blijven deze er in? Dan kun je het gemakkelijk zeven.

gembershot maken
hoe smaken gembershots

Gember te pittig?

Wil jij gembershots dagelijks nemen, maar vind je gember wat pittig? Wij hebben de tip!

Door wat honing toe te voegen aan jouw dagelijkse gembershot (let op dan voeg je wel suiker toe), is het een stuk gemakkelijker om een gember shot te verdragen. 

Tip 2: hou een glas water bij de hand! 

Hoe smaken gembershots?

Het is lastig om de smaak van gembershots te omschrijven. Wij vinden het een frisse, pittige smaak. Een stuk intenser als bij een gemberthee. Het geeft je direct een kick, waardoor je bijna geen koffie meer nodig hebt! 😉 

gembershots verkopen

GEMBERSHOTS verkopen?

Ben je net zo enthousiast geworden als ons over Gember? En zou jij dit willen verkopen in jouw groente winkel, speciaalzaak of koffietent? Meld je dan gemakkelijk aan voor onze zakelijke portal via onderstaande link. 

Deze pagina gembersap gezond is ter informatie en kan niet gebruikt worden ter vervanging van advies van een medisch expert of het gebruik van medicijnen.

Bronnen:

[1] The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Geraadpleegd op: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29393665/

[2] Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: A pilot study. Geraadpleegd op: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3408800/

[3] Ernst E, Pittler MH. Efficacy of ginger for nausea and vomiting: a systematic review of randomized clinical trials. Geraadpleegd via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10793599

[4] Ginger in gastrointestinal disorders: A systematic review of clinical trials. Geraadpleegd via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6341159/

[5] Effect of Dietary Ginger ( Zingiber officinale Roscoe) and Multi-Strain Probiotic on Growth and Carcass Traits, Blood Biochemistry, Immune Responses and Intestinal Microflora in Broiler Chickens. Geraadpleegd op: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30011890/

[6] The Effect of Ginger (Zingiber officinale) on Platelet Aggregation: A Systematic Literature Review. Geraadpleegd op: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4619316/ 

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024