boven de €45 gratis verzending

Gembershot maken

Ken jij het populaire drankje gembershots al? Vast wel! Het is steeds bekender in de gezondheidswereld, want gember heeft ontzettend veel voordelen en in combinatie met de juiste ingrediënten kan het jouw weerstand boosten. Gembershot maken? Hier vind je alles wat je wilt weten! Zo’n shot heeft niet alleen voordelen, maar het geeft je ook meteen een kick. Zo begin jij opgewekt aan een nieuwe dag en ben je meteen wakker. Oftewel waar wacht je nog op?

Pas op! Beschouw gembershots niet als medicatie. Het kan je weerstand boosten, maar als je serieuze klachten hebt is een bezoek aan de dokter verstandig. Op deze pagina vind je informatie over gembershots, recepten, hoe je ze drinkt en hoe je gembershots kunt bewaren. Daarnaast vind je ook meer over de hoeveelheid die jij dagelijks nodig hebt. Gebruik de inhoudsopgave hieronder om makkelijk naar het onderwerp te gaan waar jij naar op zoek bent. 

gembershot maken
Gembershot met citroen

Hoe maak je zelf gembershot?

Om te beginnen is een gembershot zelf maken is een tijdrovend klusje. Daar heb je ook een slowjuicer voor nodig en een groot deel van Nederland heeft deze niet in huis. Daarom maken wij het je makkelijk. Bij G’nger hebben we de pure variant waarbij alleen een beetje citroensap is toegevoegd, geen toegevoegde suikers niks! Je hoeft geen enkele moeite meer te doen, maar we zullen verder op deze pagina uitleggen hoe jij kunt variëren in jouw dagelijkse gembershots.

Hoeveel gember heb je nodig voor een gembershot?

Voor een gembershot heb je gemiddeld tussen de 30 – 60ML gembersap nodig. Je kunt de sap natuurlijk ook puur drinken, maar als je hem mixt heb je maar 30ML nodig. Op deze manier doe je extra lang met jouw sap. Je kunt de giftbox ook bij ons bestellen. Handig, want deze bevat direct shotglaasjes waarin jij jouw dagelijkse gemaakte gembershot uit kunt drinken. Deze glaasjes zijn ook handig om onderstaande recepten meet te maken. 

Waar zijn gembershots goed voor?

Er zijn veel gezondheidsvoordelen van gember. Zo is het wetenschappelijk bewezen dat het misselijkheid tegen gaat, handig bij bijvoorbeeld zwangere vrouwen. Hieronder vind je op een rij waar gember nog meer allemaal goed voor is: 

 • Als eerste: Gember verlicht spastische en prikkelbare darmen
 • Daarnaast reinigt gember het lichaam
 • Gember draagt ook bij aan een betere huid
 • En als laatste kan het werken tegen katers
 • Er zijn nog veel meer voordelen, maar bezoek hier vooral onze G’nger Inspiratie pagina voor
 

(Zie voor meer informatie onze blog ‘Is gember gezond’.)  

Hoe vaak een gembershot nemen?

Wij adviseren om minimaal 1 keer per dag na je ontbijt een gembershot te nemen. Daardoor begin je de dag met een kick. Je kunt ook een gembershot aan het einde van een maaltijd innemen, bijvoorbeeld tijdens de lunch. Maar alleen als je het in de ochtend vergeten bent hé? 😉 

Te veel van iets nemen is nooit goed. Zo ook van gember, wij adviseren daarom om ongeveer 60ML per dag in te nemen. Dit kun je ook verdelen over 1 halve shot en een aantal gemberthee / limonades. 

Gembershots bewaren? Dit is hoe! 

De gembershots van G’nger zijn houdbaar tot de datum die vermeld staat op de verpakking. Na openen is de gembersap nog maximaal 3 weken houdbaar in de koelkast. Het is sowieso een goed idee om een fles gembersap of de gembershots ook even in de koelkast te zetten. Een gembershot is het allerlekkerst als hij koud geserveerd wordt. Conclusie, gembersap thuis ontvangen? Zet het direct in de koelkast. 

gembershots maken
gembershots gezond

Gembershots maken met appel

Zoals beloofd zullen we nu een aantal recepten met jullie delen. Dit zijn onze favorieten gembershots en daarnaast kan je hiermee elke dag een beetje afwisselen in jouw dagelijkse ginger shot. Niet gewend aan een pittige gembershot? Dan raden we aan om een glas water klaar te zetten. Zo blijf je ook direct gehydrateerd. 

Ingredienten gembershot appel 

 • G’nger Pure 30ML
 • Pure appelsap 30ML
 • 1tl Kurkuma kruiden

Bereiding ginger shot appel 

 1. Schenk 30ML G’nger gembersap in jouw shotglaasje
 2. Voeg hier vervolgens 30ML pure appelsap aan toe (let op de ingrediënten declaratie dat er geen andere dingen aan toegevoegd zijn) 
 3. Voeg als laatste met een theelepel ook wat kurkuma kruiden toe en meng dit goed door elkaar
 4. Shotten maar! 

Gembershots maken met citroen

Dit shotje is spicy! Beginner? Dan zouden wij deze nog even links laten liggen. Wil je jouw immuunsysteem een goede boost geven? Dan is het misschien toch het proberen waard. Dit is echt de perfecte match onder de gembershotjes. Wil je het jezelf makkelijk maken? Dan kan je ook de G’nger Original bestellen, maar als jij voor de zo puur mogelijke variant gaat dan kun je dit recept aanhouden:

Ingrediënten gembershot citroen

 • G’nger Pure 30ML
 • Puur citroensap (check de ingredienten)
 • Optioneel: honing om het net wat zoeter te maken en het smeert lekker de keel

Bereiding ginger shot citroen

 1. Schenk als eerste 30ML G’nger gembersap in een shotglas, dit is ongeveer de helft
 2. Daarna schenk je hier 30ML citroensap bij
 3. Voeg optioneel als laatste honing toe en hierna kun je shotten!
gembershot bewaren
gembershot kurkuma

Gembershot maken met sinaasappel

Perfect voor de beginnende ‘Gembershotter’, dit recept blust meteen en dan heb je jouw glaasje water bijna niet meer nodig. Sinaasappel maakt het net wat toegankelijker om dagelijks een gembershot te nemen. Moeite met gember, dan is dit jouw reddende engel.  

Ingrediënten gembershot sinaasappel

 • G’nger Pure 30ML
 • Sap van een halve sinaasappel (je kunt natuurlijk ook voorwerken voor 2 dagen)
 • Optioneel: kurkuma poeder

Bereiding ginger shot sinaasappel

 1. Schenk als eerste 30ML G’nger gembersap in een shotglas, dit is ongeveer de helft van een glaasje
 2. Schenk hierna het sap van de halve sinaasappel bij
 3. Voeg vervolgens optioneel kurkuma poeder toe, want ook deze kruiden heeft veel gezondheidsvoordelen

Gembershots maken met kurkuma

Dit is de weerstand booster van de 4 shots, beter voorkomen dan genezen toch? Bovendien zijn kurkuma en gember een ultieme combinatie die rijk is aan antioxidanten en heeft het ook nog anti-inflammatoire eigenschappen. Daarom is hij perfect om jouw immuunsysteem een kick te geven. Go go en boost die weerstand. 

Ingrediënten gembershot kurkuma

 • G’nger Pure 40ML
 • 10-20ML Appelsap
 • 1tl Kurkuma Poeder

Bereiding ginger shot sinaasappel

 1. Schenk eerst 40ML G’nger gembersap in een shotglas
 2. Voeg daarna een klein beetje appelsap hierbij
 3. Voeg vervolgens 1 theelepel kurkuma poeder toe
 4. Daarna is het belangrijk om alles goed te mixen
 5. Als alles goed gemixt is, kun je het shotje nemen

Waar gembershots kopen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Wil jij op de hoogte blijven van de lekkerste G’nger recepten en nieuwe producten?
Schrijf je dan nu in!

© 2024