Gember

Is het gezond? En hoe gebruik je verse gember...

gember

Wat is gember?

Gember hoe wij hem kennen en hoe je hem overal in de winkel tegenkomt is een wortelstok van een gemberplant, de Zingiber Officinale. De plant is deel van de planten familie waar kardemom, kurkuma en galangawortel bij horen.  

Het is op verschillende manieren verkrijgbaar: als poeder, wortel, siroop of gembersap. 

Waar is gember goed voor?

Er wordt vaak gezegd dat gember heel veel gezondheidsvoordelen heeft. Wij hebben dit ook voor jou uitgezocht. In de footer kun je een pagina vinden ‘gembersap gezond’. Hier vind je meer informatie over alle voordelen die gember heeft, inclusief onderzoeken. 

Wij hebben de voorkeur om het te nuttigen als gembersap. Benieuwd? Je kunt onze gemberdrank hieronder shoppen. Daaronder vind je recepten met gember

gember
gember

gember recepten

Je kunt met gember heel veel verschillende dingen maken, zoals gemberthee, limonade, gembershots, mocktails en cocktails. Ook wordt het vaak in Aziatische gerechten gebruikt. Hieronder lichten we kort een aantal recepten toe. 

Gemberthee maken

Om gemberthee te maken heb je eigenlijk maar 2 dingen nodig. G’nger Pure en Kokend water, zo simpel kan het zijn. En op deze manier hoef je nooit meer gemberstronken te snijden. Je doet een laagje in jouw theemok en gooit hier kokend water overheen. Even laten afkoelen en genieten maar. 

Zelf gembershots maken

Gembershots zijn met G’nger zo voor elkaar. Bij de Pure raden we aan het te mixen met een beetje water of citroensap. De original variant is ready to shot. 

Gember limonade

Ben jij dol op ginger ale en alles wat daar in de buurt komt? Mix dan de G’nger Original samen met wat bruisend water. Dit is zeker de gezonde variant van dit drankje, maar zeker niet minder lekker. 

We hopen dat jij met deze recepten precies weet wat je aan moet met jouw net gekochte gembersap. Nog niets ingeslagen? Dat doe je gemakkelijk via onze shop. 

Hoeveel gember per dag?

Te veel van iets is natuurlijk nooit een goed idee. Daarom is het raadzaam om niet hele flessen gembersap achterover te gooien. 

Wij raden aan om ongeveer 60ML per dag aan te houden. Dit komt overeen met 2 shots of 6 kopjes gemberthee. 

Natuurlijk kun je uitproberen welke hoeveelheid voor jouw lichaam ideaal is. Twijfel je of G’nger matcht met jouw medicijngebruik? Raadpleeg dan voor gebruik even je dokter. 

gember per dag
gember

verse gember

 

Eigenlijk is het niet meer weg te denken in de keuken. Naast verse gember heb je gembersappen, gembershots en gembersiropen. Zoals je hierboven hebt gelezen kun je het in verschillende recepten gemakkelijk gebruiken. Maar hoe lang blijft hij eigenlijk goed? En hoe lang is de gembersap van G’nger houdbaar? 

Hoe lang blijft verse gember goed? 

Een verse stronk is gemiddeld 3 weken houdbaar. Je kunt dit zien aan de schil, is hij helemaal gerimpeld en heeft hij ‘uitlopers’ dan kun je ervan uitgaan dat hij niet meer optimaal is. G’nger gembersap is ongeopend houdbaar tot de datum van de fles en na openen nog 3 weken in de koelkast. 

Invriezen

Je kunt het ook invriezen, dan is gember 6 maanden houdbaar. Pas op! Gembersap kun je alleen invriezen in een andere verpakking, omdat het glas mogelijk kan breken. 

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024