De 5 gezondste stukken fruit

De 5 gezondste stukken fruit

Fruit is gezond, dat weet natuurlijk iedereen. Wat niet iedereen weet is dat lang niet alle soorten fruit even gezond zijn. Het is dus handig om te weten, welke stukken fruit nu echt heel goed voor je zijn en welke stukken fruit iets minder. Om je een handje te helpen bij het maken van de gezondste keuze met betrekking tot fruit, hebben we in deze blog een top 5 gezondste stukken fruit voor je opgesteld. Ook vertellen we je meer over welke specerijen en kruiden heel gezond zijn.

Inhaltsübersicht

Top 5 gezondste fruit

Op zoek naar een gezond stuk fruit, kies dan fruit uit deze lijst:

  1. Appel: appel is ontzettend gezond voor je. Appels bevatten veel vezels en een hoog gehalte aan vitamine B, C en K. Ook zitten er veel antioxidanten in appels, hetgeen kan helpen bij het voorkomen van diverse aandoeningen.
  2. Banaan: ook bananen zijn erg goed voor je. Bananen zijn echte energiebronnen voor ons lichaam en zitten bomvol vezels en kalium. Ook bevatten bananen een stofje dat in ons lichaam in serotonine wordt omgezet, dit geeft je een opgewekt en rustig gevoel.
  3. Abrikoos: abrikoos is een wat minder bekende en gegeten fruitsoort, maar is wel supergezond. Abrikozen bevatten namelijk veel ijzer, bètacaroteen en verschillende vitaminen.
  4. Blauwe bessen: blauwe bessen zijn lekker om los te eten, maar je kunt ze ook heel makkelijk eten in bijvoorbeeld kwark of yoghurt. Ze zijn ook nog eens heel goed voor je, omdat ze antioxidanten, veel vezels en diverse vitaminen bevatten.
  5. Mango: een ander wat minder vaak gegeten type fruit, dat heel goed voor je is, is mango. Ook mango’s zitten bomvol vezels, bètacaroteen en bevatten een hoog gehalte aan vitamine C.

Gezonde specerijen

Behalve supergezonde fruitsoorten, zijn er ook diverse specerijen die erg goed voor je zijn. Een goed voorbeeld hiervan is gember. Gember kun je uitstekend gebruiken om gemberthee of gembersoep van te maken, bijvoorbeeld door verse gember in de vorm van G’nger pure gember sap te gebruiken. Andere gezonde specerijen die erg gezond zijn, zijn bijvoorbeeld kurkuma, kaneel en knoflook.

Ongezond fruit

Hierboven heb je de top 5 meeste gezonde fruitsoorten kunnen zien, maar is er dan ook ongezond fruit, vraag je jezelf wellicht af? Uiteindelijk is fruit nooit ongezond, maar er zijn zeker fruitsoorten die ongezonder zijn dan bijvoorbeeld de top 5 hierboven. Een voorbeeld hiervan zijn druiven, doordat zij relatief veel suiker bevatten. Ook gedroogd fruit is een stuk minder gezond dan de ‘verse’ niet-gedroogde fruitsoorten.

Gemberthee maken is heel eenvoudig zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is gembersap van G’nger en heet water.

De 5 gezondste stukken fruit
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
E-Mail

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024