Citroen gember thee bij verkoudheid

Citroen gember thee bij verkoudheid

Verkoudheid is een veelvoorkomende kwaal die ons allemaal wel eens treft. De symptomen zijn vaak vervelend en kunnen ons dagelijks leven behoorlijk verstoren. Gelukkig zijn er natuurlijke remedies die verlichting kunnen bieden. Een van de meest populaire en effectieve oplossingen is citroen gember thee. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van deze heerlijke en gezonde drank bij verkoudheid.

De Kracht van gember

Gember is een wonderbaarlijke wortel die al duizenden jaren wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde. Het staat bekend om zijn ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Hier zijn enkele redenen waarom gember zo effectief is bij verkoudheid:

 1. Verlicht keelpijn: Gember bevat gingerol, een stof die helpt bij het verminderen van ontstekingen en pijn. Dit kan zeer nuttig zijn bij een zere keel, een veelvoorkomend symptoom van verkoudheid.
 2. Ondersteunt het immuunsysteem: Gember stimuleert het immuunsysteem, waardoor je lichaam beter in staat is om de verkoudheidsvirussen te bestrijden.
 3. Verbetert de bloedcirculatie: Door de bloedcirculatie te verbeteren, helpt gember bij het sneller afvoeren van gifstoffen uit het lichaam.

De voordelen van citroen

Citroen is niet alleen verfrissend, maar ook een krachtige bron van vitamine C en andere essentiële voedingsstoffen. Hier zijn enkele voordelen van citroen bij verkoudheid: 

 1. Vitamine C boost: Vitamine C is cruciaal voor een goed functionerend immuunsysteem. Het helpt bij het bestrijden van verkoudheidsvirussen en verkort de duur van de symptomen.
 2. Antioxidanten: Citroen zit vol met antioxidanten die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en het bevorderen van een sneller herstel.
 3. Hydratatie: Citroen in water of thee zorgt voor een heerlijke smaak die het gemakkelijker maakt om gehydrateerd te blijven, wat essentieel is bij verkoudheid.

Citroen Gember Thee Recept

Het maken van citroen gember thee is eenvoudig en vergt slechts een paar ingrediënten. Hier is een eenvoudig recept om thuis te proberen:

Ingrediënten:

 • 1 scheut G’nger Pure
 • 1 citroen, in schijfjes
 • 2 kopjes water
 • Honing naar smaak (optioneel)

Instructies:

  1. Breng de twee kopjes water aan de kook.
  2. Voeg de G’nger toe.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de citroenschijfjes toe.
  4. Laat het mengsel nog eens 5 minuten trekken.
  5. Zeef de thee in een mok en voeg eventueel honing toe voor extra smaak en verzachting van de keel.

Wanneer en hoe vaak drinken?

Voor de beste resultaten kun je citroen gember thee meerdere keren per dag drinken. Begin je dag met een warme kop om je immuunsysteem een boost te geven en je keel te verzachten. Drink vervolgens gedurende de dag nog een paar koppen, vooral als je merkt dat de symptomen erger worde

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024