Wat is de werking van ashwagandha?

Wat is de werking van ashwagandha?

Ashwagandha is een kruid dat al duizenden jaren wordt gebruikt in de traditionele Indiase geneeskunde, Ayurveda genaamd. Het wordt ook wel “Indiase ginseng” genoemd vanwege de vergelijkbare effecten op het lichaam en de geest. Ashwagandha wordt steeds populairder als voedingssupplement vanwege de vele gezondheidsvoordelen die eraan worden toegeschreven. In deze blog bespreken we wat de werking van ashwagandha is en wat de wetenschap hierover zegt.

Inhoudsopgave

Gembershot kopen

Ashwaganda werking:

Ben je benieuwd naar Ashwaganda werking,  Adaptogenen zijn stoffen die het lichaam helpen om zich aan te passen aan stressvolle situaties en om het evenwicht te herstellen. Ashwagandha kan dus helpen om stress te verminderen en het welzijn te bevorderen. Daarnaast wordt ashwagandha ook gebruikt vanwege de ontstekingsremmende, antioxidatieve en immunomodulerende effecten.

Onderzoek toont aan dat ashwagandha kan helpen bij het verminderen van angst, depressie en stress. Het kan ook de slaapkwaliteit verbeteren en de cognitieve functie bevorderen. Verder kan ashwagandha helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het verlagen van het cholesterolgehalte en het versterken van het immuunsysteem.

Hoe gebruik je ashwagandha?

Ashwagandha kan worden ingenomen in verschillende vormen, waaronder capsules, poeder, tinctuur en thee. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en te overleggen met een arts als je medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt. Over het algemeen wordt aanbevolen om ashwagandha ‘s ochtends of’ s avonds in te nemen met voedsel.

Conclusie:

Ashwagandha is een kruid dat al duizenden jaren wordt gebruikt vanwege de vele gezondheidsvoordelen. De adaptogene werking van ashwagandha kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van het welzijn. Daarnaast heeft ashwagandha ontstekingsremmende, antioxidatieve en immunomodulerende effecten. Er zijn verschillende manieren om ashwagandha in te nemen, maar het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en te overleggen met een arts als je medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt.

Gezonde drank met ashwagandha en gember:

Ingrediënten:

 • 1 theelepel ashwagandha poeder
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1/2 citroen, geperst
 • 1 theelepel honing (optioneel)
 • 2 kopjes water

Bereidingswijze:

 1. Verwarm het water in een pan en voeg het ashwagandha- en gemberpoeder toe.
 2. Roer goed en laat het mengsel ongeveer 5-10 minuten sudderen op laag vuur.
 3. Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap toe. Roer opnieuw goed.
 4. Voeg honing toe naar smaak, als je dat wilt.
 5. Giet de drank door een zeef om eventuele stukjes te verwijderen.
 6. Serveer het warm in een kopje.

Deze drank kan helpen bij het verminderen van stress en angst, het verhogen van de energie en het verbeteren van de immuniteit. Het is een geweldige manier om de gezondheidsvoordelen van ashwagandha en gember te benutten.

Ben je benieuwd waar gember goed voor is? Lees dan snel onze blogs verder.

Wat is de werking van ashwagandha
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024