boven de €45 gratis verzending

Wat is sapvasten en hoe werkt het?

Wat is sapvasten en hoe werkt het?

Sapvasten staat ook wel bekend als sapkuren, het is een dieet waarbij men gedurende een bepaalde periode alleen maar sap drinkt en geen vast voedsel consumeert. Het idee achter sapvasten is dat het lichaam tijdens deze periode van rust en reiniging wordt ontdaan van gifstoffen en afvalstoffen. In deze blog zullen we bespreken wat sapvasten inhoudt, wat de voordelen en risico’s zijn en hoe je het kunt doen.

Inhoudsopgave

Wat is sapvasten?

Sapvasten is een dieet waarbij men gedurende een bepaalde periode alleen maar sap drinkt en geen vast voedsel consumeert. De duur van sapvasten kan variëren van enkele dagen tot enkele weken. Het sap dat tijdens sapvasten wordt gedronken, wordt meestal gemaakt van verse groenten en fruit en kan worden gemaakt met behulp van een sapcentrifuge of een slowjuicer. Het idee achter sapvasten is dat het lichaam tijdens deze periode van rust en reiniging wordt ontdaan van gifstoffen en afvalstoffen.

Voordelen van sapvasten

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan sapvasten. Ten eerste kan sapvasten helpen bij het ontgiften van het lichaam. Tijdens sapvasten krijgt het lichaam geen vast voedsel binnen, waardoor het lichaam de kans krijgt om zich te ontdoen van gifstoffen en afvalstoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt. Dit kan leiden tot een betere gezondheid en meer energie.

Een ander voordeel van sapvasten is dat het kan helpen bij het afvallen. Doordat men tijdens sapvasten geen vast voedsel consumeert, krijgt het lichaam minder calorieën binnen en kan het overtollige vet verbranden. Dit kan leiden tot gewichtsverlies en een verbeterde lichaamssamenstelling.

Sapvasten kan ook helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het immuunsysteem. Het drinken van vers geperst sap kan de spijsvertering bevorderen en de opname van voedingsstoffen verbeteren. Ook kan sapvasten het immuunsysteem versterken, doordat het lichaam zich kan concentreren op het opruimen van gifstoffen en afvalstoffen.

Risico’s van sapvasten

Hoewel sapvasten verschillende voordelen kan bieden, zijn er ook risico’s verbonden aan het dieet. Ten eerste kan sapvasten leiden tot een tekort aan voedingsstoffen. Doordat men tijdens sapvasten geen vast voedsel consumeert, kan het lichaam een tekort aan bepaalde voedingsstoffen oplopen, zoals eiwitten, vezels en vetten.

Daarnaast kan sapvasten leiden tot een verhoogd risico op uitdroging. Doordat men tijdens sapvasten alleen maar sap drinkt, kan het lichaam onvoldoende vocht binnenkrijgen. Dit kan leiden tot uitdroging en andere gezondheidspro

Recept voor sapvasten

Ingrediënten:

 • 1 komkommer
 • 2 stengels bleekselderij
 • 1 groene appel
 • 1 citroen
 • 1 handvol spinazie
 • Shotje G’nger gember sap

Bereidingswijze:

 1. Was alle groenten en fruit.
 2. Snijd de komkommer, bleekselderij en appel in stukken.
 3. Verwijder de schil van de citroen en snijd deze in stukjes.
 4. Doe alle ingrediënten in een sapcentrifuge of slowjuicer en mix tot een sapje.
 5. Schenk het sapje in een glas en geniet ervan!

Dit sapje bevat veel gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Enjoy!

sapvasten
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Wil jij op de hoogte blijven van de lekkerste G’nger recepten en nieuwe producten?
Schrijf je dan nu in!

© 2024