Hoe gemberthee maken

Hoe gemberthee maken

Gember is een veelzijdige en gezonde wortel die vaak wordt gebruikt in de keuken. Het is niet alleen lekker als ingrediënt in gerechten, maar ook als basis voor een heerlijke en gezonde thee. Gemberthee is makkelijk te maken en biedt vele gezondheidsvoordelen. In deze blog zal ik je laten zien hoe je thuis een heerlijke kop gemberthee kunt maken.

Inhoudsopgave

GEMBERSap kopen

How To

Stap 1: Kies de juiste gember

De eerste stap bij het maken van gemberthee is het kiezen van de juiste gember. Zorg ervoor dat de gember vers en stevig is en een gladde huid heeft. Het beste is om biologische gember te gebruiken om er zeker van te zijn dat het niet is bespoten met chemicaliën.

Stap 2: Schillen en snijden

Was de gemberwortel grondig en schil het dan met een mesje of een lepel. Snijd vervolgens de gember in dunne plakjes of kleine stukjes. Hoe dunner de plakjes, hoe meer smaak er in de thee zal zitten.

Stap 3: Kook water

Breng een pan met water aan de kook. Het is belangrijk om voldoende water te gebruiken, omdat de gemberthee anders te sterk zal worden. Gebruik ongeveer één liter water voor elke twee tot drie centimeter gemberwortel.

Stap 4: Voeg de gember toe

Zodra het water kookt, voeg je de gesneden gember toe. Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten. Hoe langer je de gember laat trekken, hoe sterker de smaak zal zijn.

Stap 5: Zeef de thee

Gebruik een zeef om de gemberstukjes uit de thee te verwijderen en giet de gemberthee in een kopje.

Stap 6: Voeg smaak toe

Gemberthee kan op verschillende manieren worden gedronken. Sommige mensen vinden het lekker om een beetje honing of citroensap toe te voegen voor extra smaak. Anderen voegen graag een kaneelstokje toe voor wat extra pit.

Hoe maak je gemberthee?

Gemberthee maken is eenvoudig en een geweldige manier om te genieten van de voordelen van gember. Om gemberthee te maken, schil je een stuk verse gemberwortel en snijd je het in plakjes. Voeg de plakjes gember toe aan een pan met water en breng het aan de kook. Laat het 10-15 minuten sudderen op laag vuur en voeg dan eventueel honing en citroensap toe voor extra smaak en gezondheidsvoordelen. Zeef de thee en serveer het warm. Gemberthee kan helpen bij spijsverteringsproblemen, ontstekingen verminderen en het immuunsysteem versterken. Geniet van een kopje gemberthee als een gezonde en heerlijke drank!

Gemberthee maken met G’nger gembersap

Gemberthee is een heerlijk drankje dat niet alleen lekker is, maar ook nog eens veel gezondheidsvoordelen biedt. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het bevorderen van de spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem. En het goede nieuws is dat je het heel eenvoudig kunt maken met G’nger gembersap!

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel G’nger gembersap
  • 1 kopje water
  • Optioneel: een schijfje citroen en/of een theelepel honing

Breng een kopje water aan de kook. Voeg 1 eetlepel G’nger gembersap toe aan het kokende water en roer goed door. Laat het geheel 5-10 minuten zachtjes koken, afhankelijk van hoe sterk je de gember wilt hebben. Haal de pan van het vuur en giet de thee door een zeef in een mok. Voeg indien gewenst een schijfje citroen en/of een theelepel honing toe voor extra smaak. En dat is het! Je hebt nu een heerlijke en gezonde kop gemberthee gemaakt met G’nger gembersap. Proost op je gezondheid!

Gembersap bewaren kan 2 tot 3 weken in de koelkast wanneer je de fles hebt geopend. 

Hoe gemberthee maken
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024