Wat kun je eten of drinken na een yogales?

Wat kun je eten of drinken na een yogales?

Tijdens een yogasessie spreek je je spieren aan en kun je bij een intensieve les best wat zweten op je yogamat. Na een yogales is het daarom belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zo help je jouw lichaam om te herstellen van de inspanning. Je wilt daarom niet meteen ongezonde snacks naar binnen werken na je yogales, maar juist iets tot je nemen wat je lichaam ondersteunt en helpt om fit te blijven.

Inhoudsopgave

Ons advies

1. Drink genoeg

Het is belangrijk om goed gehydrateerd te zijn. Tijdens een intensieve yogales kun je vocht verliezen waardoor het belangrijk is deze voorraad weer aan te vullen. Drink dus voldoende water na de les om te voorkomen dat je te maken krijgt met uitdroging. Dit kan namelijk hoofdpijn veroorzaken.

Ben je nog opzoek naar een leuk cadeau voor iemand? Onze giftbox is super leuk om cadeau te geven en ook nog eens gezond! 

2. Maak gebruik van gember

Je kunt ook wat gember in je water doen of een gembershot nemen. Gember biedt namelijk veel gezonde eigenschappen. Zo kan gember ervoor zorgen dat er enzymen worden aangemaakt die de spijsvertering bevorderen. Ook kan gember misselijkheid verminderen en helpt het ontstekingen tegen te gaan.

3.Gezonde sapjes

Na een yogales kan het ook fijn zijn om een gezond sapje te drinken. Deze kun je zelf maken door verschillende fruitsoorten en groenten te mixen. Zo ben je ervan verzekert dat je jouw vezels, vitaminen en mineralen weer aanvult.

4. Soep

Ook kun je aan soep denken na een yogales. Voornamelijk een soep die vol zit met groenten. Ook hierbij kun je die natuurlijk het beste zelf maken, zodat je er van verzekerd bent dat er geen onnodige ingrediënten in zitten. Je kunt allerlei (seizoens) groenten uitkiezen, wat kruiden of een bouillonblokje en water erbij en mixen maar. Zo simpel is een gezond soepje!

5. Eiwitten

Als je intensief hebt bewogen wil je ook je eiwitten weer aanvullen voor energie en het herstel van je spieren. Bij eiwitten kun je aan verschillende bronnen denken zoals vis, vlees, peulvruchten, noten en zaden.

Door deze richtlijnen aan te houden zul je jouw lichaam sneller helpen herstellen na een yogales. Je vult meteen alle nutriënten weer aan die je nodig hebt. Wil je meer leren over yoga, wat het voor je kan doen en welke producten je kunt gebruiken? Neem dan eens een kijkje op superyoga

Recept voor een verfrissend drankje na de yoga

Ingrediënten:

  • 1/2 citroen
  • 1/2 limoen
  • 1/2 komkommer
  • 1 handvol verse muntblaadjes
  • Shotje G’nger
  • 2 kopjes water
  • ijsblokjes (optioneel)

Snijd de citroen, limoen en komkommer in dunne plakjes. Doe de plakjes citroen, limoen, komkommer en gembersap samen met de verse muntblaadjes in een kan of karaf. Voeg 2 kopjes water toe en roer voorzichtig om alle ingrediënten te mengen. Laat het drankje 15-20 minuten staan, zodat de smaken goed kunnen vermengen. Serveer het drankje met ijsblokjes als je dat wilt.

Dit drankje is verfrissend en hydraterend na een intensieve yogales. De citroen en limoen bevatten vitamine C, terwijl de komkommer en muntblaadjes zorgen voor een verfrissende smaak. Je kunt ook spelen met de verhoudingen en de ingrediënten aanpassen naar je eigen smaak. Geniet ervan!

Yoga
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024