Wat moet je weten over ashwaganda

Wat moet je weten over ashwaganda

Ashwagandha is een kruid dat al eeuwenlang in de Ayurvedische geneeskunde wordt gebruikt. Het wordt ook wel “Indiase ginseng” genoemd vanwege zijn adaptogene eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen het lichaam te helpen bij het omgaan met stress. In deze blog vertellen we je meer over Ashwagandha.

Inhoudsopgave

Wat is Ashwagandha?

Met de botanische naam Withania somnifera, is ashwagandha ook bekend als ‘Indiase ginseng’ en ‘winterkers’. De plant is inheems in India en Zuidoost-Azië en groeit als een kleine struik met gele bloemen. Zowel de wortel als de bladeren van de plant worden gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder angst en vruchtbaarheidsproblemen. De naam ‘wagandha’ komt van het Sanskriet woord voor ‘geur van het paard’, wat verwijst naar de geur van het kruid en de potentie om kracht te vergroten.

Dit moet je weten over Ashwagandha

 1. Gezondheidsvoordelen: ashwagandha kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden, waaronder het verminderen van stress en angst, het verlagen van bloedsuikerspiegels, het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van geheugen en cognitie, en het verhogen van de vruchtbaarheid bij mannen.

 2. Werkzame stoffen: ashwagandha bevat verschillende bioactieve stoffen, waaronder withanoliden en withaferin A, die verantwoordelijk zijn voor de gezondheidsvoordelen.

 3. Veiligheid: ashwagandha is over het algemeen veilig voor de meeste mensen wanneer het in normale hoeveelheden wordt ingenomen. Er zijn echter enkele mogelijke bijwerkingen, zoals maagklachten, diarree en slaperigheid.

 4. Dosering: de aanbevolen dosering van ashwagandha kan variëren afhankelijk van de vorm van het supplement en het specifieke gezondheidsprobleem dat wordt behandeld. Overleg altijd met een arts voordat je ashwagandha gaat gebruiken.

 5. Interacties: ashwagandha kan interageren met bepaalde medicijnen, waaronder kalmerende middelen, schildkliermedicatie en bloeddrukverlagende medicatie. Raadpleeg daarom altijd een arts voordat je ashwagandha gaat gebruiken als je medicatie gebruikt.

 6. Beschikbaarheid: ashwagandha is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, poeders en tincturen. Het is verkrijgbaar in reformwinkels, online en soms in apotheken. Let wel op de kwaliteit van het product en koop bij een betrouwbare leverancier.

Recept ashwagandha thee met gember

Ingrediënten:

 • 1 theelepel ashwagandha poeder
 • 2 kopjes water
 • G’nger gembersap
 • Honing naar smaak (optioneel)

Instructies:

 1. Breng het water aan de kook in een pan.
 2. Voeg de ashwagandha poeder toe aan het kokende water met de gembersap en roer goed door.
 3. Laat het mengsel sudderen gedurende 10-15 minuten.
 4. Verwijder de pan van het vuur en laat de thee afkoelen tot een drinkbare temperatuur.
 5. Als je wilt, voeg dan honing toe om de thee zoeter te maken.
 6. Giet de thee in een mok en geniet ervan!

Je kunt ook experimenteren met verschillende kruiden en specerijen om je ashwagandha thee nog lekkerder te maken.

ashwagandha

GEMBERSHOT kopen

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024