Kan je gember rauw eten?

Kan je gember rauw eten?

Gember rauw eten kan zeker. Gember is alleen erg sterk en pittig van smaak, daarom wordt het vaak in kleine hoeveelheden verwerkt in gerechten. Verse gember direct rauw eten wordt ook gedaan, maar dan voornamelijk voor de gezondheidsvoordelen die deze wortelknol kent.

Inhoudsopgave

Op verse gember kauwen

Had jij hier er al eens van gehoord? Kauwen op een stuk geschilde rauwe gember, het is iets dat echt wordt gedaan. Het is namelijk een effectief middel voor meerdere gezondheidsvoordelen. Zo is het goed voor de spijsvertering, buikkrampen en wordt het ook gebruikt om menstruatiepijn tegen te gaan. Vind je op verse gember kauwen toch niet zo lekker? Zet er dan een lekker kopje gemberthee van, want dit werkt namelijk ook gewoon.

Is gekonfijte gember ook gezond?

Hoewel verse gember bekend staat om zijn vele vitamines en mineralen, past gekonfijte gember niet in een gezond eetpatroon. Gekonfijte gember wordt namelijk gemaakt met veel suiker. Het Voedingscentrum heeft hierom gekonfijte gember ook buiten de Schijf van Vijf gelaten. Verse gember staat hier daarentegen wel in!

Is gember gevaarlijk?

Gember is niet giftig of gevaarlijk, maar net zoals bij veel dingen is te veel gember ook weer niet goed. Alle voordelen die je bij het consumeren van gember kan ervaren, kunnen juist nadelen worden bij het gebruik van te veel gember. Echt gevaarlijk zal het dus niet zijn, maar je kan er wel een aantal klachten van krijgen. Het kan ook zo zijn dat je gewoon niet zo goed tegen de heftige smaak van gember kan. Dit is ook te begrijpen want gember kan behoorlijk pittig zijn. Als jij last hebt van die overgevoeligheid, is het een goed idee om eens gember in poedervorm te proberen. Dit heeft namelijk wel de gember smaak, maar is een stuk minder pittig.

gember
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024