Paasontbijt, wat kun je maken?

Paasontbijt, Wat kan je maken?

Je ziet de eerste paaseieren al in januari in de supermarkt liggen. Pasen lijkt erg ver weg, maar het paasontbijt komt er toch echt aan. Lekker met familie en vrienden aan tafel, de lekkerste hapjes en broodjes eten. Super leuk, maar wat kan je maken voor dit paasontbijt?

 

Inhoudsopgave

Wat mag er niet ontbreken bij het paasontbijt

De kinderen hebben inmiddels alle paaseieren gevonden, en het is tijd om aan tafel te gaan. Er wordt vaak veel en lekker eten op tafel gezet, maar wat mag er nou echt niet ontbreken bij het paasontbijt?

Paasbrood

Naast de knapperige verse broodjes uit de oven die uiteraard ook op tafel horen met het paasontbijt. Heb je ook nog het traditionele paasbrood. Dit paasbrood dat ook wel bekend staat als paasstol is niet weg te denken van tafel, en is dus ook echt onmisbaar. Een paasstol staat bij de rooms-katholieken bekend als het brood dat je krijgt bij het afsluiten van de vastenperiode. Het brood bestaat uit rozijnen, sukade, krenten, sinaasappelsnippers en uiteraard spijs. Een klein beetje roomboter er op en genieten maar!

(Paas)Eieren

Je kan Pasen niet beter beginnen dan met het gezin paaseieren te gaan zoeken. Maar dit zijn niet de enige eieren die op de tafel horen te staan. Een heerlijk simpel zachtgekookt ei is al erg lekker, maar een beetje uitsloven voor het paasontbijt kan ook geen kwaad. Je kan ze pocheren of serveren met ham en asperges. Hoe dan ook, een ei hoort nou eenmaal bij het paasontbijt!

Een beetje Vitamines

Na al die paaseitjes ben je vast ook wel toe aan wat vitamines. Gelukkig past dit er ook perfect bij op de paastafel. Maak bijvoorbeeld een lekkere fruitsalade of verras je familie met een heerlijke smoothiebowl, lekker en gezond!

Een heerlijk drankje!

Het paasontbijt gaat natuurlijk voornamelijk om het lekkere eten, maar wat voor drinken kan je bij het paasontbijt maken?

Alcoholvrije gember & vlierbloesem cocktail

Deze cocktail is fris, zoet en vooral ook lekker! We hebben ook gekozen voor deze cocktail omdat het een ginger shot bevat, dat helpt met het verminderen van het volle gevoel in je buik. Het is dus eens soort van Scroppino voor bij het paas ontbijt. En dit is hoe je hem maakt:

Per glas:

  • 10ml G’nger Pure
  • 10ml Vlierbloesemsiroop
  • Bruisend mineraalwater
  • Limoen
  • Ijsklontjes
paasontbijt

Doe de vlierbloesemsiroop samen met de G’nger Pure en drie schijfjes limoen in een feestelijk glas. Voeg hier een paar ijsklontjes aan toe en schenk vervolgens het glas vol met bruisend water. Nog eventjes roeren en de alcoholvrije cocktail is klaar voor het paasontbijt.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024