Kurkuma recepten

Kurkuma recepten

Kurkuma, ook wel bekend als geelwortel, is een specerij afkomstig van de wortel van de Curcuma longa plant. Het is een populaire specerij in de Indiase keuken en wordt vaak gebruikt als een belangrijk ingrediënt in currygerechten. Kurkuma wordt ook gebruikt in de traditionele geneeskunde van India, China en andere Aziatische landen vanwege de vele gezondheidsvoordelen. In deze blog vertellen we je meer over kurkuma en delen we verschillende kurkuma recepten. 

Inhoudsopgave

Kurkuma, waar smaakt het naar en waar wordt het voor gebruikt?

Kurkuma heeft een diepe, gouden kleur en een licht bittere smaak. Het wordt vaak gebruikt als smaakmaker en kleurstof voor gerechten, maar het heeft ook vele andere toepassingen, waaronder:

  1. Gezondheidsvoordelen: Kurkuma wordt vaak gebruikt als een natuurlijk supplement vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verlichten van pijn en zwelling in het lichaam. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, het verlagen van het cholesterolgehalte en het ondersteunen van het immuunsysteem.

  2. Schoonheidsbehandelingen: Kurkuma wordt vaak gebruikt in schoonheidsbehandelingen vanwege de ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van acne, het verbeteren van de teint en het verminderen van tekenen van veroudering.

  3. Kleurstof: Kurkuma wordt vaak gebruikt als natuurlijke kleurstof voor voedsel, kleding en cosmetica vanwege de diepe, gouden kleur die het produceert.

  4. Traditionele geneeskunde: Kurkuma wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Het wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder artritis, maagproblemen en huidaandoeningen.

Kurkuma kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van de toepassing. Het kan worden gebruikt als specerij in gerechten, als supplement in capsulevorm of als ingrediënt in schoonheidsbehandelingen. Kurkuma is gemakkelijk verkrijgbaar in de meeste supermarkten en natuurvoedingswinkels en is een gezonde en veelzijdige specerij die een waardevolle aanvulling kan zijn op je dieet en gezondheidsroutine.

Kurkuma is ook wel bekend als geelwortel, een specerij die vaak wordt gebruikt in de Indiase keuken en wordt gewaardeerd om zijn aardse smaak en heldere gele kleur. Hieronder lees je enkele recepten waarin kurkuma een belangrijk ingrediënt is:

Kurkuma-linzensoep

Fruit een ui en knoflook in wat olie tot ze zacht zijn. Voeg kurkuma, komijn en koriander toe en roer even door. Voeg vervolgens bouillon en rode linzen toe en laat het geheel koken tot de linzen zacht zijn. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer en serveer met wat verse koriander en naanbrood.

Het is ook super lekker om G’nger toe te voegen aan dit recept. Wil je gembersap kopen? Klik dan onderaan deze pagina op de button. 

kurkuma recepten

Kurkuma-rijst:

Fruit een fijngesneden ui en wat knoflook in wat olie. Voeg kurkuma en rijst toe en roer even door. Voeg vervolgens water en wat zout toe en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Serveer met bijvoorbeeld een curry of gebakken groenten.

Kurkuma-groenten roerbak:

Snijd verschillende groenten, zoals broccoli, wortels, paprika en ui, in stukjes. Verhit wat olie in een wokpan en voeg kurkuma, gember en knoflook toe. Voeg vervolgens de groenten toe en roerbak tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en serveer met rijst of noedels.

Kurkuma-gebakken kip:

Marineer kipfilet in een mengsel van kurkuma, knoflook, gember, citroensap, zout en peper. Verhit wat olie in een pan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Serveer met bijvoorbeeld een frisse salade.

Kurkuma-latte:

Verwarm melk in een pannetje en voeg kurkuma, kaneel, gember, honing en een snufje zwarte peper toe. Roer goed door en schenk in een mok. Garneer eventueel met wat extra kaneel en geniet van deze gezonde en smaakvolle drank.

Waarom jij G’nger gembersap moet kopen!

Tja waarom jij G’nger gembersap moet komen? Nou?! Naast dat G’nger super lekker en gezond is bevatten onze gembersappen GEEN toegevoegde suikers en is het PURE gembersap. Easy as that!

Daarnaast heeft gember verschillende voordelen:

  • Gember is goed voor je huid
  • Gember geeft een natuurlijke kick
  • Gember werkt ontstekingsremmend
  • Gember werkt tegen misselijkheid
  • Gember helpt tegen een opgeblazen gevoel
  • Gember werkt bij verkoudheid
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024