Wat is kardemom en hoe gebruik je het?

Wat is kardemom en hoe gebruik je het?

Hoe gebruik je Kardemom? Goede vraag, maar voordat je met deze specerij aan de slag gaat is het handig om te weten wat het precies is. Want wat is kardemom? Deze kruid die onder andere ook wordt gebruikt in speculaaskruiden is namelijk lastig te gebruiken. Kardemom heeft namelijk een erg overheersende smaak. Daarom vertellen we je eerst wat meer over deze speciale specerij.

Inhoudsopgave

Wat is kardemom en waar smaakt het naar?

Kardemom is zoals hierboven al benoemd een specerij en is daarnaast ook een peul van een plant uit de gemberfamilie. Deze specerij wordt veel gebruikt in kruidenmengsels en behoort tot de duurste specerijen net zoals vanille en saffraan. In de oosterse keuken is kardemom niet weg te denken. Met de excentriek frisse eucalyptus achtige smaak kan jij je gerecht echt een extraatje geven. Let wel op dat je er niet te veel van gebruikt, want de kruid overheerst erg snel. Als je dus wilt weten hoeveel kardemom je moet gebruiken, raden we aan om met weinig beginnen en de kruid blijven toe te voegen totdat jijzelf het gerecht genoeg op smaak vindt.

Wat zijn de voordelen van Kardemom?

Naast dat jij je gerecht naar een hoger niveau kan tillen door middel van deze peul, kent het ook andere voordelen. Zo bevat het veel vitamines en mineralen en werkt de specerij ook goed tegen misselijkheid en keelpijn. Misschien leuk om te weten, is dat je kardemom heel goed kan gebruiken tegen een slechte adem. Je kan het dus zien als een gezonde variant van kauwgom die daarentegen wel heftig is om zo te consumeren.

Gemberthee met kardemom maken

Je weet nu al best veel over kardemom, maar wist je ook al dat je het kan drinken? Zo is het al erg populair om het toe te voegen in een kopje gemberthee. Dit is hoe je zo’n heerlijk kopje thee maakt.

  1. Voeg 10ml G’nger Pure toe aan het theeglas
  2. Neem ongeveer 5 peulen kardemom en voeg deze ook toe
  3. Giet het kokende water in het glas
  4. Laat de kardemom 5 tot 10 minuten trekken

Daarna is het wel fijn om de peulen er uit te halen dit drinkt makkelijker, maar is niet nodig. Je kan de kardemom gewoon opnieuw gebruiken, hier zit namelijk nog genoeg smaak aan!

kurkuma recepten
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024