Kruidenthee tegen verkoudheid

Kruidenthee tegen verkoudheid 

Wanneer je een zere keel of koorts hebt is het nooit leuk en komt het ook nooit uit. En wanneer je echt heel erg verkouden bent heeft dat ook impact op hoe je je de gehele dag voelt. En het lijkt wel of het richting de avond altijd erger wordt. Er schijnen  verschillende manieren te zijn om je verkoudheid te verminderen en je beter te voelen bijvoorbeeld kruidenthee tegen verkoudheid. 

 

Inhoudsopgave

Welke thee is goed voor je verkoudheid

Zoals je weet zijn er heel veel verschillende soorten thee. Als je natuurlijke kruiden wil gebruiken zijn er veel verschillende die kunnen helpen tegen verkoudheid:

 • Thyme
 • Gember
 • Vlierbes
 • Kamille
 • Pepermunt

Al deze kruiden helpen bij verschillende soorten klachten je kan dus proberen om deze kruiden te drinken als je verkouden bent. Met de gembersap van G’nger kan je gemakkelijk gember thee maken. 

Gemberthee tegen verkoudheid

Gember heeft een ontstekingsremmende werking. Gember thee kan tegen verkoudheid werken. Daarnaast geeft gember een verwarmend gevoel van binnen. Wanneer je verkouden bent adviseren we dan ook om lekker veel gemberthee te drinken. Hieronder hebben we nog wat andere tips die helpen tegen een verkoudheid.

Wat helpt tegen verkoudheid?

 1. Drink heerlijke gemberthee 
 2. Pak je rust en slaap veel
 3. Blijf genoeg water dringen
 4. Gebruik een neusspray
 5. Stomen
 6. Zorg voor frisse lucht 
 7. Kleed je warm aan
 8. Blijf bewegen
 9. Probeer genoeg vitaminetjes te eten
Kruidenthee tegen verkoudheid

Gember citroenthee bij verkoudheid en keelpijn

Wanneer je verkouden ben probeer dan onderstaande thee. De combinatie van gember en citroen helpt je er hopelijk weer bovenop. 

 • G’nger gembersap
 • Citroensap
 • Eventueel en kaneelstokje
Kook water, schenk het in een glas en voeg de gembersap, citroensap en het kaneelstokje toe. Laat even trekken en geniet van dit lekkere kopje thee.
Naast je gemberthee kan je ook een ginger shot nemen!
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024