Hoe gebruik je gembersap?

Hoe gebruik je gembersap?

Weet je niet goed hoe je gembersap moet gebruiken? Dat kan! Gembersap is namelijk een product met een aanwezige smaak en veel varianten. Veel mensen gebruiken het in de vorm van een shotje, maar wat kan je nou nog meer met zo’n gembershot?

Inhoudsopgave

Verschillende gembersappen

Misschien is het je wel eens opgevallen dat er steeds meer gembersappen worden aangeboden. Zowel online als in de supermarkt heb je een ruime keuze. Gembersappen komen in allerlei soorten en maten, maar wat is het nou het verschil tussen de gembersappen?

De ingrediënten van de gembersappen lopen vaak erg uit een. Zo bestaan sommige sappen uit 99% gembersap en andere voor 25%. Bij de lagere percentage zie je vaak dat er dingen zijn toegevoegd zoals citroensap, kurkuma, vlierbloesem, of appelsap.

Het is vaak handig om vooraf te bedenken waar jij de gembersap voor wilt gebruiken. Bij G’nger worden onze biologische gemberstronken puur geperst en de gembersap Pure bevat dan ook 94% gembersap. Deze is vrij sterk om te shotten, maar is perfect om te gebruiken voor bijvoorbeeld gemberthee of een heerlijke frisse limonade.

Wat doen met gembersap?

Zo gebruik je gembersap

Zoals je hierboven kan lezen, kan je gembersap op vele manieren gebruiken. Om jou verder te helpen hebben wij op een rijtje gezet hoe wij gembersap gebruiken.

Gemberthee

Gemberthee maken is eigenlijk heel simpel. Een klein scheutje gembersap zorgt al voor een sterke smaak. Wil je er toch wat speciaals van maken? Probeer eens een schijfje sinaasappel, citroen of een takje munt. Dit zal de gemberthee een lekkere frisse boost geven.

Gemberdressing

Gember wordt voornamelijk in Azië ook gebruikt in vele maaltijden, bijvoorbeeld als dressing. Gember gaat erg goed samen met salades. Je hoeft je gember wortel niet meer te raspen, want met een klein scheutje G’nger Pure bij de balsamico en olijfolie komt de karakteristieke smaak van gember al goed naar boven. Lekker, maar ook simpel!

Groene smoothie

Er zijn super veel lekkere groene smoothie recepten. In deze smoothie die vaak wordt gedronken voor de vitamines kan je vrijwel alles kwijt. Elke variant van de groene smoothie kan je verrijken met een beetje gembersap. Voor de smaak is dit lekker, maar ook maakt het de smoothie alleen maar gezonder.

Gembershot

Gebruik gembersap op de meest snelle en efficiënte manier en maak er een gembershot van. Heerlijk om bijvoorbeeld je dag mee te beginnen! Je hebt ze in allemaal verschillende vormen en smaken. Er zit dus vast een gembershot tussen dat bij jou past!

hoeveel gembersap per dag is gezond?

Er zijn dus veel manieren om je gembersap te consumeren, maar hoeveel gembersap per dag is gezond? Tot nu toe zijn er is het bekend dat gembersap voor veel gezondheidsvoordelen zorgt. Zo geeft gembersap een boost aan je spijsvertering en immuunsysteem. Bij vele mensen vermindert het ook hun misselijkheid, maar sommige mensen geven ook aan een opgeblazen gevoel of maagklachten te krijgen bij het gebruik van te veel gembersap. Wij raden dus aan 60ML per dag te drinken. Dit is exact evenveel als dat er zit in onze gembershots.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024