Zelf gemberthee maken? Zo doe je dat!

Zelf gemberthee maken? Zo doe je dat!

Het wordt wat kouder, je hebt last van je keel en een verstopte neus. Hoogste tijd om zelf gemberthee te maken. Er zijn veel beweringen over de werking van gemberthee. Buiten dat mensen het lekker vinden, zou het ook goed zijn voor je keel, verstopte neus en voor het afvallen. Wat klopt er nou wel en wat niet en hoe maak je zelf gemberthee?

Wanneer neem je een gembershot?

Wij vinden het zelf heerlijk om de dag te starten met een G’nger gembershot. Maar je hem natuurlijk ook net nemen voor je maaltijd. Een gembershot maken hoeft eindelijk niet meer. 

Inhoudsopgave

Zo maak je gemberthee

Gemberthee maken is eigenlijk heel simpel. Een klein scheutje G’nger Pure gembersap van 10ML zorgt al voor een sterke en herkenbare gember smaak. Als je opzoek bent naar wat meer smaken in je gemberthee dan is dat ook geen probleem. Probeer eens een schijfje sinaasappel, citroen of een takje munt. Dit zal de gemberthee een lekkere frisse boost geven. Iets te fris? Doe er een scheutje honing bij en maak de gemberthee precies zoals jij hem wilt.

Hoeveel keer per dag mag je gemberthee drinken?

Gemberthee is onwijs lekker en ook nog eens super goed voor je. Maar zoals voor veel dingen in het leven geldt: te veel is niet goed voor je. Hoeveel gembersap per dag gezond is? Aangeraden wordt om maximaal 6 koppen gemberthee per dag te drinken. Dit ligt er natuurlijk ook een beetje aan hoe sterk jij je gemberthee graag drinkt.

Kun je gemberthee ook koud drinken?

Hierboven heb je kunnen lezen hoe je warme gemberthee kunt bereiden, lekker voor op koude winterdagen. Behalve warm, is het ook mogelijk om gemberthee koud te drinken (bijvoorbeeld op een warme zomerdag, lekker verkoelend). Koude gemberthee bereid je precies hetzelfde als warme gemberthee, echter laat je de koude variant na het maken eerst volledig afkoelen in de koelkast en voeg je hierna eventueel nog ijsklontjes toe.

Wat is het effect van gemberthee?

Gemberthee is niet alleen erg lekker om te drinken, maar ook nog eens heel goed voor je. Gember heeft van nature diverse positieve effecten op ons lichaam. Zo is gember goed voor de spijsvertering en heeft het een regulerend effect op het bloedvatenstelstel. Nog een goede reden om gemberthee te drinken dus!

Zelf gemberthee maken? Zo doe je dat!
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024