Gemberbier maken
Gemberbier zelf maken het is super eenvoudig en zo gebeurt op een heerlijke zomerse dag. Gember bier is een heerlijke, gezonde en pittige drank, wij zijn er dol op! En we maken jouw leven een stukje makkelijker want gember bier maken met G’nger is super eenvoudig.
Inhoudsopgave
GEMBERSHOT kopen
-
Gembershot 12-pack – G’nger Lemon
€ 25,95 — beschikbaar in abonnement Shop nu -
Gembershots 12-pack – G’nger Original
€ 25,95 — beschikbaar in abonnement Shop nu -
G’nger Pure Gembersap BIO – 250ml
€ 9,95 — beschikbaar in abonnement Shop nu -
G’nger Original BIO – 250ml
€ 8,95 — beschikbaar in abonnement Shop nu
Hoe maak je gemberbier?
Je kan gember bier kant en klaar kopen maar het leukste en lekkerste is toch wel om het zelf te maken. Een voordeel is dat je dan ook geen gember bier hebt waar veel toegevoegde suikers in zitten. En daarnaast is je gember bier vers gemaakt en daarom extra lekker en speciaal. Om zelf gember bier te maken met G’nger heb je 3 ingrediënten nodig. G’nger gembersap Original + bruisend water + schijfje sinaasappel.
Het is super eenvoudig, mix een shot G’nger Original met bruisend water in een glas. Voeg een schijfje sinaasappel en wat ijsklontjes toe en here you go! Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte gemberbier.

Gember bier maken zonder G’nger
Je kan natuurlijk ook gemberbier maken zonder G’nger wanneer je geen G’nger in huis bent of je zit in een zomers vakantie huis in Zuid-Frankrijk. We’ve got you!
Wat je nodig hebt om gemberbier te maken zonder G’nger:
- Verse gember
- Water
- Citroensap
- Suiker
- Gedroogde gist
- Lege fles die kan worden afgesloten 2L
Je hebt drie dagen nodig om te wachten tot dit heerlijke recept voor een glaasje zelfgemaakte gember bier klaar is.
Instructies:
- Rasp de gember en voeg deze met 250 gram suiker toe aan een potje
- Kook water en laat de siroop doorkoken tot dat de suiker is opgelost
- Laat deze siroop minimaal 1 uur trekken, het liefst nog langer
- Zeef de siroop zodat er geen gemberstukjes meer in zitten
- Voeg de gist toe aan een fles van 2 liter. Giet de gembersiroop over de gist, voeg de citroensap en 2L water toe. Sluit de fles af en schud de inhoud goed door.
- Zet de fles in een donkere kast of la voor 2/3 dagen tot er prik in de fles zit.