Kombucha shot

Kombucha shot

Ken jij kombucha, dit drankje wordt steeds bekender en je kan het steeds vaker ergens bestellen. Wist je dat kombucha al eeuwenlang bestaat? Dit drankje is gemaakt op basis van groene of zwarte thee en wordt steeds populairder. In deze blog vertellen we je er mee over. Je hebt bijvoorbeeld ook een kombucha shot. 

Inhoudsopgave

Kombucha wat is het?

Kombucha is een gefermenteerde zoete thee. Het is een mix van bacteriën en gisten die aan de thee wordt toegevoegd en wordt omgezet in suikers en melkzuur en zorgt voor een cultuur vol heilzame stoffen. Dit drankje heeft een lichte bubbel en zit vol probiotica, enzymen en antioxidanten.

Kombucha heeft een aparte smaak met vaak frisse tonen die overheersen. Je kan als smaakmaker verschillende fruit soorten toevoegen zoals gember, citroen of munt. 

DE VOORDELEN VAN KOMBUCHA

De gezondheidsvoordelen van kombucha:  

  • Antioxidanten. [1] de thee soorten waar kombucha van gemaakt wordt bevat veel antioxidanten.
  • Maag-darmstelsel. [2] Tijdens het fermentatieproces ontstaan er nieuwe bacteriën, deze bacteriën kunnen onze darmen optimaliseren. 
  • Spijsvertering. [3] Door de fermentatie ontstaan er verschillende enzymen die de spijsvertering ondersteunen in het afbreken en verwerken van het voedsel in ons lichaam.
  • Ontstekingsremmend. [4] Onderzoek heeft uitgewezen dat, naast de verschillende enzymen, ook zuren ontstaan. Dit geeft de kombucha een friszure smaak en zorgt daarnaast voor een verbetering van de opname van eerdergenoemde enzymen. Dit kan ook positief werken op ontstekingen in het lichaam met name in de darmen. 
  • Ondersteunt het immuunsysteem. Tijdens het fermentatieproces komen er veel verschillende vitaminen vrij die het immuunsysteem ondersteunen.
Kombucha shot

Kombucha shot

Wist je dat je ook een kombucha shot hebt? Je kan jouw dag super beginnen met een heerlijke verfrissende shot met kombucha en bijvoorbeeld gember. Zo’n shot heeft ontzettend veel voedingswaarden en het is de perfecte manier om je ochtendroutine aan te vullen met veel vezels, miljarden levende culturen en vitamine D en C om je immuunsysteem te ondersteunen. Het is net een zonnetje maar dan in een flesje. 

Naast een gember smaak als kombucha shot kan je natuurlijk nog veel meer verschillende soorten kombucha shots bedenken zoals citroen, bes, framboos sinaasappel en ga zo maar door. 

Verse gember sap bewaren? Kan na opening +- drie weken gekoeld in koelkast.

Bronnen:

[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8617188/

[2] https://www.mdpi.com/2072-6643/11/8/1806

[3] https://pubs.acs.org/doi/10.1021/jf991333m

[4]https://www.britannica.com/topic/kombucha

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024