Dry January
Een nieuw jaar is aangebroken en daarmee start voor velen ook Dry January. Één maand niet drinken en het jaar goed beginnen, één maand alcohol vrij. Dry January is de laatste jaren al ontzettend populair, en een van de goede voornemens van veel mensen. Voor de een is het soort detox na de feestdagen en voor de ander is het een startpunt om vanaf nu minder te gaan drinken. In deze blog delen we verschillende tips en recepten om Dry January door te komen.
Inhoudsopgave
De voordelen van een maand niet drinken
- Je slaapt beter
- Je valt waarschijnlijk af (door alcohol hou je vocht vast)
- Meer energie
- Je bespaart geld
- Je krijgt een glanzende huid
- Je bent fris en scherp
- Je hebt geen katers
- Je kunt je beter concentreren
- Het meedoen geeft je een goed gevoel
Tips om Dry January vol te houden
- Stel mensen om je heen op de hoogte, zij kunnen je dan steunen
- Bereid je voor
- Beloon jezelf
- Vermijd de kroeg
- Wees sterk
- Bedenk een lekker alternatief voor alcohol
- Drink genoeg water
- G’nger gember sap is een goed alternatief voor alcohol door de pittige en krachtige smaak

Alcoholvrije gember & vlierbloesem cocktail
Deze cocktail komt ook hoog op ons lijstje met favorieten. Dit is een hele lekkere cocktail, met gember en vlierbloesem.
- 10ml G’nger Pure
- 10ml Vlierbloesemsiroop
- Bruisend mineraalwater
- Limoen
- IJsklontjes
Doe de G’nger pure met de vlierbloesemsiroop en drie schijfjes limoen in een mooi glas. Voeg hier wat ijsklontjes bij en giet het glas vol met bruisend water. Roer de cocktail en genieten maar!
Alcohol vrije Mojito
- Bruisend mineraalwater
- Rietsuiker
- G’nger pure
- Munt
- IJsblokjes
- Citroen limonadesiroop
- Limoen
Doe 10 ml G’nger samen met het sap van een halve limoen, één theelepel rietsuiker (dit kan ook vervangen worden door zoetstof) en ongeveer vijf blaadjes limoen in een glas. Snij de uitgeknepen limoen in stukjes en voeg dit ook toe. Stamp dit mengsel zo goed mogelijk fijn. Doe hierna nog vijf muntblaadjes in het glas en vul het glas vervolgens met het bruisende mineraalwater en de limonadesiroop. Roer de mocktail even goed door en doe er een rietje in. Enjoy!


de cocktail met ginger beer
Deze cocktail is echt een feestje. Door de pit van de ginger beer geeft het je cocktail een bijzondere draai.
- 10 ml G’nger Pure
- 50 ml (vers) Sinaasappelsap
- 100 ml Bruisend water
- Takje rozemarijn
- Schijfje sinaasappel
Meng de G’nger met bruisend water, en sinaasappelsap. Vul vervolgens een champagne of cocktailglas hiermee. En garneer met het takje rozemarijn en het schijfje sinaasappel.