Kombucha

Kombucha

Kombucha, heb jij er al een keer van gehoord, of gedronken? Dit drankje is tegenwoordig echt een trend en steeds vaker te bestellen bij een hip restaurantje of cafe. Een goede kombucha schijnt goed te zijn voor je darmflora en je algemene gezondheid. En natuurlijk is kombucha ook verkrijgbaar met gember. Daarom vertellen we jou in deze blog meer over kombucha. 

Inhoudsopgave

Wat is kombucha?

Wat is komboecha nou precies? Eigenlijk is komboecha simpel gezegd een gefermenteerde thee. Aan de thee wordt een mix van bacteriën en gisten toegevoegd die suikeromzet in melkzuur en zorgt voor heilzame stoffen. In dit drankje zit een bubbeltje en daarom vol met enzymen, probiotica en antioxidanten.

Waarom kombucha drinken?

Eigenlijk gebruik je vaker in het dagelijks leven gefermenteerde producten denk bijvoorbeeld aan yoghurt, bier, wijn, brood of chocola. Komboecha wordt gedronken omdat het een een positief effect heeft op de balans van goede en slechte bacteriën in je darmen. Er zouden ook verschillende vitamines en zuren inzitten die goed voor je zijn. Wetenschappelijke bewijzen zijn er echter nog niet. 

Kombucha

Waarom is het zo populair 

Kombucha is razendsnel populair geworden, vanuit de VS. Dit komt door de blijvende vraag naar gezonde voedingsmiddelen. De smaak die komboecha heeft kan je vergelijken met appelsap met prik, maar dan met een stuk minder suiker. Komboecha is in veel varianten verkrijgbaar omdat het met veel verschillende fruitsoorten en smaken te mengen is. Denk bijvoorbeeld aan komboecha met gember en citroen of met framboos. 

Ben je nog opzoek naar een leuk cadeau voor in je kerstpakketten? De G’nger giftbox is het ideale cadeau om het nieuwe jaar goed te beginnen! 

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024