Wat is gezonder: een sapje of een smoothie?

Wat is gezonder: een sapje of een smoothie?

Tegenwoordig zijn er onwijs veel heerlijke sapjes en smoothies verkrijgbaar. Of nog beter (en vaak veel gezonder): één van de vele recepten om zelf een sapje of smoothie te maken, uitproberen. De benamingen ‘sapje’ en ‘smoothie’ worden veelal door elkaar heen gebruikt, maar wat is nu precies het verschil tussen beiden en wat is er eigenlijk gezonder: een sapje of een smoothie? In deze blog geven we je antwoorden op deze vragen.

Inhoudsopgave

Wat is het verschil tussen een groentesapje en een smoothie?

Het grote verschil tussen sappen en smoothies, is dat de manier waarop ze gemaakt worden. Sapjes worden namelijk bereid door middel van het ‘persen’ van fruit, terwijl smoothies worden bereid door middel van het ‘mixen’ van fruit. Logischerwijs gaan er bij het maken van een sapje, dus bepaalde bestanddelen verloren, die je wel in een smoothie terugvindt. Dit geen sapjes ook een meer ‘heldere’ kleur en zeer vloeibare textuur, terwijl smoothies wat meer ‘troebel’ en vaak wat dikker qua textuur zijn.

Sap versus smoothie

Het antwoord op de vraag ‘wat is gezonder: sapje of smoothie’, is eigenlijk niet zo eenduidig. Het spreekt voor zich dat alles valt en staat met de ingrediënten van jouw sapje of smoothie. Je kunt beiden dus net zo gezond maken als je zelf wil. Over het algemeen is het gezonder om zo min mogelijk fruit in je sapjes en smoothies te gebruiken. Kies bij voorkeur voor groenten en specerijen, zoals spinazie, selderij en gember, bijvoorbeeld in de vorm van G’nger pure gember sap.

De nadelen van sapjes en smoothies?

Wanneer we kijken naar sapjes, is het grootste nadeel dat veel van de groenten en het fruit dat in de sapjes gebruikt wordt, uiteindelijk verloren gaat, omdat je puur het ‘vocht’ uit de groenten en fruit overhoudt. Hierdoor gaan bijvoorbeeld ook belangrijke en gezonde vezels verloren. Niet alleen sapjes hebben nadelen, ook smoothies hebben zo hun minpunten. Het belangrijkste nadeel van smoothies is dat ook bestanddelen zoals de natuurlijke suikers uit fruit, 1 op 1 in je smoothie terechtkomen, dit is bij sapjes minder het geval. Kortom, zowel sapjes als smoothies hebben hun plus- en minpunten en er is niet één van beiden aan te wijzen als ‘gezondste’ optie.

Gemberthee maken is super eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is gembersap van G’nger en heet water! 

Wat is gezonder: een sapje of een smoothie?
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024