Gemberthee drinken in de winter

Gemberthee drinken in de winter

De dagen worden weer korter en het wordt weer kouder buiten, de winter komt eraan. Op een koude winterdag is er niets lekkerder dan op de bank zitten onder een warm dekentje met een kop thee. Naast een gewone kop thee, is een verse gemberthee echt een heerlijk verwarmend drankje. In deze blog: “Gemberthee drinken in de winter” vertellen we je alles over gemberthee, zodat ook jij kunt genieten van een zelfgemaakt kopje gemberthee deze winter.

Wanneer neem je een gembershot?

Wij vinden het zelf heerlijk om de dag te starten met een G’nger gembershot. Maar je hem natuurlijk ook net nemen voor je maaltijd. Een gembershot maken hoeft eindelijk niet meer. 

Inhoudsopgave

Hoe maak je gemberthee?

Het maken van gemberthee is eigenlijk heel eenvoudig en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Dit is wat je nodig hebt voor een heerlijk kopje gemberthee met citroen:

  • G’nger pure
  • Citroen
  • Kokend water
  • Eventueel honing

Zo maak je de gemberthee: doe om te beginnen één of twee schijfjes citroen in een theeglas. Giet hier vervolgens zo’n 10 ml G’nger pure bij (eventueel iets meer wanneer je je gemberthee graag sterk drinkt). Voeg hierna naar smaak honing toe en giet vervolgens kokend water in het glas. Hierna dien je alles even goed door te roeren, nog even te wachten tot de thee op een drinkbare temperatuur is en daarna is jouw kopje gemberthee ready to drink!

Er zijn veel varianten op de ‘klassieke’ gemberthee mogelijk, in dit recept hebben wij citroen toegevoegd, maar dit kan bijvoorbeeld ook vervangen worden door sinaasappel.

Hoeveel keer per dag mag je gemberthee drinken?

Gemberthee is onwijs lekker en ook nog eens super goed voor je. Maar zoals voor veel dingen in het leven geldt: te veel is niet goed voor je. Hoeveel gembersap per dag gezond is? Aangeraden wordt om maximaal 6 koppen gemberthee per dag te drinken. Dit ligt er natuurlijk ook een beetje aan hoe sterk jij je gemberthee graag drinkt.

Kun je gemberthee ook koud drinken?

Hierboven heb je kunnen lezen hoe je warme gemberthee kunt maken, heerlijk voor op koude winterdagen. Behalve warm, is het ook mogelijk om gemberthee koud te drinken (bijvoorbeeld op een warme zomerdag, lekker verkoelend). Koude gemberthee bereid je precies hetzelfde als warme gemberthee, echter laat je de koude variant na het maken eerst volledig afkoelen in de koelkast en voeg je hierna eventueel nog ijsklontjes toe.

Wat is het effect van gemberthee?

Gemberthee is niet alleen erg lekker om te drinken, maar ook nog eens heel goed voor je. Gember heeft van nature diverse positieve effecten op ons lichaam. Zo is gember goed voor de spijsvertering en heeft het een regulerend effect op het bloedvatenstelstel. Nog een goede reden om gemberthee te drinken dus!

Zelf gemberthee maken? Zo doe je dat!
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024