Wat is een sapkuur?

Wat is een sapkuur?

Sapkuren zijn er tegenwoordig in veel soorten en samenstellingen en zijn ontzettend populair. Wellicht heb jij zelf al wel eens een sap kuur gedaan of wil je een sap kuur gaan doen? In deze blog kom je meer te weten over wat een sapkuur precies is, wat de voordelen van een sapkuur zijn en of sapvasten gezond voor je is. Lees dus snel verder voor alle ins en outs over sapkuren.

Inhoudsopgave

Wat is een sapkuur?

Een sapkuur wordt ook wel een detox kuur genoemd. De naam zegt het eigenlijk al een beetje, maar tijdens een sapkuur nuttig je gedurende een bepaalde periode alleen maar sappen. Je eet dus geen vast voedsel voor een bepaald aantal dagen. Een sapkuur heeft als voornaamste doel om je lichaam van binnenuit te zuiveren en afvalstoffen uit je lichaam af te voeren. Eigenlijk kun je een detoxkuur een beetje zien als een ‘harde reset’ van je lichaam, waarna je weer een frisse start maakt.

Is sap vasten gezond?

Een sap kuur op zijn tijd is zeker gezond en goed voor je. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, geef je je lichaam op deze manier de kans om zich te reinigen en doordat je gedurende een bepaalde tijd geen vast voedsel eet, komt je spijsverteringsstelsel tot rust. Natuurlijk is het geen goed plan om continu te sap vasten, een overdaad aan sap kuren is namelijk niet goed voor je. Sap kuren zijn namelijk het meest effectief om zo nu en dan eens te doen, als afwisseling van een normaal voedingspatroon.

3 dagen sapkuur

Sap kuren zijn er dus in verschillende lengtes, meestal een bepaald aantal dagen. Eén van de meest bekende en populaire sapkuren is de 3-daagse sap kuur. 3 dagen sap vasten is een ideale periode voor je lichaam om te resetten en om zo optimaal mogelijk effect te merken van de sapkuur. Er zijn veel verschillende soorten 3-daagse sapkuren die je kunt volgen, iedere detoxkuur heeft zijn eigen sappen en ingrediënten. Ingrediënten die vaak in sappen als onderdeel van een sapkuur worden gebruikt, zijn bijvoorbeeld spinazie, komkommer, appel, blauwe bessen en gember. G’nger pure gember sap is bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken als onderdeel van een sapkuur.

De voordelen van een detox kuur

Het volgen van een detox kuur is dus zeker aan te raden. Ten eerste omdat dit goed voor je lichaam is, vanwege de zuiverende eigenschappen. Ook kan een detox kuur ervoor zorgen dat je gewicht verliest. Als je wil afvallen, is een detox kuur een manier om gewichtsverlies te bereiken, naast dat het heel gezond voor je is.

Gembersap bewaren. De G’nger gembersap kan geopend +/- weken bewaard worden in de koelkast.

 

Wat is een sapkuur?
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024