Gemberthee zwanger

Gemberthee zwanger

Als je zwanger bent, wil je natuurlijk alleen maar het allerbeste voor jezelf en je ongeboren kindje. Er zijn dingen die je daarom beter kunt laten staan als je zwanger bent, maar ook dingen die juist goed voor je zijn wanneer je zwanger bent. Ook kunnen er dingen zijn, waarvan je je afvraagt of je ze nu juist wel of niet kan eten of drinken tijdens je zwangerschap. In deze blog: ‘Gemberthee zwanger’ vertellen we je daarom alles over het drinken van thee tijdens de zwangerschap. Want welke soorten thee kun je gerust drinken als je zwanger bent en welke soorten kun je beter laten staan? En hoe zit dit precies met gemberthee tijdens de zwangerschap? De antwoorden hierop vind je hieronder.

Inhoudsopgave

Hoeveel gember tijdens de zwangerschap?

Ben jij gek op gember, maar vraag je je af of dit wel zo goed voor je is tijdens je zwangerschap? Je kunt gerust gember eten en gemberthee drinken tijdens je zwangerschap, het is namelijk zelfs erg goed voor je. Wel wordt geadviseerd om een iets lagere maximale hoeveelheid per dag aan te houden in vergelijking met wanneer je niet zwanger bent. Voor gemberthee is zo’n 2 kopjes per dag [1] een goede richtlijn.

Is gember goed als je zwanger bent?

Gember heeft diverse gezondheidsvoordelen. Dit geldt voor niet-zwangere vrouwen, maar zeker ook voor zwangere vrouwen. Gember heeft bijvoorbeeld een positief effect op de spijsvertering en de bloedsomloop.

Gemberthee zwangerschapsmisselijkheid

Gemberthee is niet alleen erg lekker om te drinken wanneer je zwanger bent, maar kan ook nog eens uitkomst bieden wanneer je (veel) last hebt van zwangerschapsmisselijkheid. Aangetoond is namelijk dat het nuttigen van gember kan zorgen voor een vermindering van de ervaren misselijkheid [1] tijdens de zwangerschap. Ben jij erg misselijk tijdens je zwangerschap, probeer dan zeker eens of gemberthee je wat verlichting kan geven. Met G’nger pure gembersap maak je snel en eenvoudig een heerlijk kopje verse gemberthee.

Welke thee mag je niet als je zwanger bent?

In principe kun je vrijwel iedere thee drinken als je zwanger bent. Wel is het het beste om zoveel mogelijk te kiezen voor theesoorten zonder theïne, of niet te veel thee met theïne [2] op een dag te drinken (geadviseerd wordt om dit te beperken tot maximaal 4 koppen per dag). Zwarte en groene theesoorten bevatten de meeste theïne, rooibos en kruidenthee bevatten geen theïne. Theesoorten waarvan wordt afgeraden [3] om er (veel) van te drinken tijdens de zwangerschap zijn bijvoorbeeld zoethout, anijs, venkel en kaneelthee.

Wil je een keer een gembershot maken? Wij verkopen op onze website ook kant en klare gembershots!

Gemberthee zwanger

Bronnen:

[1] https://gember.org/gember-tijdens-de-zwangerschap/

[2] https://www.teabar.nl/blog/thee-zwangerschap-de-fabels-en-de-feiten-n6#:~:text=Het%20voedingscentrum%20raadt%20aan%20om,voor%20groene%2Fwitte%20thee%20kiezen.

[3] https://zonnatura.nl/veelgestelde-vragen/assortiment-dranken/welke-kruiden-thee-mag-ik-drinken-tijdens-de-zwangerschap#:~:text=Uit%20voorzorg%20is%20het%20aan,cafe%C3%AFne%20te%20gebruiken%20per%20dag.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024