Gemberthee met honing

Gemberthee met honing

Pure gember heeft een scherpe smaak. Gemberthee is ontzettend lekker en verfrissend en je kunt het zelfs gebruiken in plaats van koffie. Om de gemberthee iets zoeter te maken is het super lekker om er honing aan toe te voegen. Dit heeft een heerlijke subtiele smaak aan je thee. In deze blog: “Gemberthee met honing” lees je meer over gemberthee recepten in combinatie met honing. 

Inhoudsopgave

Gemberthee gezond?

Er zijn verschillende gezondheidsvoordelen bij het drinken van gemberthee. Gember stimuleert de spijsvertering en daarnaast kan gember werken tegen spierpijn en andere soorten pijn. [1]

Gember thee met honing 

Gemberthee met honing zelf maken? Dit is heel makkelijk! Dit zijn de ingrediënten voor het bereiden van verse gember thee met honing:

  • 10 ml G’nger Original
  • Honing
  • Citroen
  • Heet water

Doe de G’nger Original en een schijfje citroen in een theeglas. Giet hier vervolgens heet water overheen en voeg de honing toe roer dit voorzichtig door. Laat de thee even afkoelen totdat dit op drinkbare temperatuur is gekomen en genieten maar!

Gemberthee met honing

Hoeveel gemberthee raden wij aan om te drinken per dag?

Hoeveel gember in thee gezond? Zoals voor veel dingen zo is, het woord ‘te’ is voor veel dingen niet goed. Te veel gemberthee is daarom dus ook niet goed voor je. Ondanks dat gemberthee super gezond voor je is, is het niet de bedoeling dat je hier te veel van neemt. Een gevolg van te veel gemberthee drinken kan bijvoorbeeld misselijkheid zijn. Wij adviseren dan ook om 6 kopjes gemberthee per dag te drinken, ongeveer 60ml per dag dus 10ml per kopje. 

Bronnen:

[1] https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/169662-gember-gezondheidsvoordelen-en-voedingswaarde-van-gember.htmlgember.html

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024