Thee met gember en citroen

Thee met gember en citroen

Gemberthee is tegenwoordig ene populaire thee. Het is een heerlijke en gezonde drank, waarbij in plaats van normale thee, gebruik wordt gemaakt van gemberstukjes in heet water. Er zijn veel verschillende manieren om gemberthee te maken. In deze blog: “Thee met gember en citroen” delen we verschillende combinaties.

Inhoudsopgave

Gember citroen thee bij verkoudheid

Gemberthee kan fijn zijn om te drinken wanneer je verkouden bent. Gemberthee heeft namelijk een verzachtende werking op de keel en het verwarmd het lichaam. Vaak worden de verkoudheidsverschijnselen verminderd door het drinken van gemberthee. Thee met gember en citroen kan dus zeker helpen bij jou verkoudheid. 

Waar gemberthee met citroen goed voor is

Gemberthee is niet alleen goed om te drinken wanneer je je niet zo lekker voelt, gemberthee is ook goed wanneer je niet verkouden bent. Ginger heeft een gunstig effect op de spijsvertering en de bloeddruk [1]. 

Gemberthee met citroen 

Onderstaand de ingrediënten die je nodig hebt voor een thee met ginger en citroen.

  • G’nger pure
  • Lemon
  • Heet water
  • Eventueel honing
 

Doe een schijfje lemon samen met ongeveer 10 ml G’nger Pure in een theeglas. Indien je hiervan houdt, kun je nog een lepeltje honing toevoegen, dit maakt de thee iets zoeter. Giet vervolgens heet water over het mengsel in het glas en roer alles hierna even goed door. Geniet van jouw zelfgemaakte kopje gingerthee met lemon.

Thee met gember en citroen
Thee met gember en citroen

Gember citroen thee met honing

  • G’nger Pure gembersap
  • Water
  • Citroen
  • Honing

Doe een schijfje citroen, honing en een scheut G’nger in een glas. Kook ondertussen alvast water in de waterkoker en giet dit over het mengsel in het glas. Even doorroeren, iets af laten koelen en je kunt genieten van een heerlijk kopje ginger citroen thee. Gembershotjes bestellen kan bij ons op de website. 

Bronnen:

[1] Gember gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van gember, via: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/169662-gember-gezondheidsvoordelen-en-voedingswaarde-van-gember.html

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024