Gember koekjes maken

Gember koekjes maken

Ben jij ook dol op gember? Naast dat je gember in verschillende dranken kan doen en het in gerechten kunt verwerken. Kan je van gember ook gember koekjes maken. In deze blog gaan we jou vertellen wat je hiervoor nodig hebt.

Inhoudsopgave

Gember wat is het?

Verse gember is te koop in de vorm van gemberwortel, afkomstig van de gemberplant. De gember groeit onder de grond als wortelknol. De plant bestaat uit verschillende losse, lange stengels, welke onder de grond door middel van wortels aan elkaar verbonden zijn. Van het sap van de wortel wordt ons G’nger sap gemaakt. Onze G’nger pure bevat maar liefst 94% gember en is dus makkelijk te gebruiken zonder dat je zelf hoeft te schillen of persen.

Wat kan je allemaal met gember?

Je kan heel veel met gember. Hieronder een lijstje met wat voorbeelden. 

 • Als smaakmaker
 • Als gemberthee
 • Een gembershot
 • Gemberbier maken
 • Ginger ale maken
 • Iced G’nger tea
 • In soepen
 • In Aziatische gerechten
 • In water als gemberwater
 • Gemberkoekjes

Gember koekjes recept 

Benodigdheden:

 • Een halve theelepel gemalen gember, dit kan ook een halve theelepel gembersap van G’nger zijn
 • Een snufje zout
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 50 gram basterdsuiker
 • 50 gram ongezouten roomboter.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier. Voeg de basterdsuiker, het zout en de gembersap of poeder toe aan een kom.  Zeef het bakmeel boven de kom. Meng dan de ingrediënten goed door elkaar heen. En snijd de boter in kleine stukjes. Voeg vervolgens de gesneden boter en de ahornsiroop toe aan het meel-mengsel. Kneed het deeg tot één geheel. Maak vervolgens bolletjes ter grootte van een golfbal. Leg de bolletjes op een bakplaat. Druk de bolletjes plat tot ongeveer 6 á 7 centimeter, dit kan je makkelijk met een lepel doen.  Bak de gemberkoekjes in het midden van de oven in circa 20-30 minuten gaar. Haal vervolgens de gemberkoekjes uit de oven en genieten maar. 

Gembersap bewaren kan 2 tot 3 weken gekoeld in de koelkast wanneer het flesje is geopend. 

 

Gember koekjes maken
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024