Gebruik van theezakjes

Gebruik van theezakjes

Tegenwoordig kun je theezakjes gebruiken voor koude en warme dranken. Het gebruik van theezakjes is erg gemakkelijk want je hoeft alleen je hete water een smaakje te geven door het zakje eventjes in het water te dopen. Daarnaast heb je heel veel verschillende soorten smaken in theezakjes, van groene, rode tot zwarte thee. In deze blog gaan we je meer vertellen over theezakjes en wat voor voor-en nadelen het heeft. 

Inhoudsopgave

Theezakjes

Het theezakje is in 1904 bedacht door een New Yorkste groothandelaar. Deze groothandelaar had de thee in zakjes gedaan als verpakking. Echter dachten zijn klanten dat ze het hele zakje in de thee moesten doen. Dit bleek verassend goed te werken. In 1929 werd het theezakje verder ontwikkeld, waardoor het de vorm is geworden die het tegenwoordig nog steeds is.[1] Een theezakje is gemaakt van een papieren zakje gevuld met gedroogde theebladeren. Tegenwoordig kan je heel veel verschillende kant en klare theezakjes kopen in de supermarkt en winkels. Daarnaast kan je ook lege zakjes kopen waarbij je de zakjes zelf vult met theeblaadjes. Op deze manier heeft je thee een sterkere en vaak betere smaak.

De voor en nadelen van theezakjes

Theezakjes zijn niet alleen te gebruiken om in je thee te doen. Want je kan (gebruikte) theezakjes ook voor veel andere doeleinden gebruiken. 

 • Het helpt wallen te verminderen wanneer je een nat theezakje op legt
 • Wanneer je een brandplek hebt kan een nat theezakje de brandplek verlichten
 • Een thee zakje kan werken om nare geuren te verminderen. Je kan bijvoorbeeld een theezakje als (geurzakje) in je kast hangen
 • Theezakjes zitten vol voedingstoffen voor de aarde in je tuin. Je kan het gebruikte theezakje dan ook in je tuin planten. Natuurlijk wel zonder het nietje
 • Donkere theezakjes kunnen werken als kleurstof in verschillende gerechten
 • Ongedierte schijnen de geur van thee vies te vinden

 

De nadelen van theezakjes kunnen zijn:

 • Er zijn toegevoegde geur en/of smaakstoffen toegevoegd 
 • Er kan suiker of plastic in de theezakjes verwerkt zijn
 • Theezakjes hebben een mindere smaak dan verse thee

Thee met gembersap tegen jouw kater

Tegenwoordig is verse gemberthee een ding geworden. En kan je dit bijna overal wel bestellen. Verse gemberthee is helaas niet te kopen in een theezakje. Maar met G’nger gembersap kun je verse gemberthee maken. Super lekker en goed voor je! Hieronder een heerlijk recept met gembersap voor een kopje gemberthee. 

 • 10 ml G’nger gember sap 
 • 1 schijfje sinaasappel
 • 1 stokje kaneel of 1 theelepel kaneelpoeder
 • Heet water

Kook heet water. Schenk de G’nger in een thee glas en voeg het hete water toe. Voeg vervolgens het kaneelstokje of de theelepel kaneel en het schijfje sinaasappel toe en laat dit zo’n 5 minuten trekken en geniet van jouw gemberthee met kaneel en sinaasappel. Wil je de thee nog wat zoeter voeg dan nog wat honing toe. 

Gebruik van theezakjes

Bronnen

[1] https://nl.wikipedia.org/wiki/Theezakje

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024