De kracht van een kop thee

De kracht van een kop thee

Thee kan lichamelijk en fysiek verwarmend werken. Heerlijk met een kop thee op de bank of voor de openhaard om even op te warmen. Tegenwoordig kan je thee zelfs een immuniteit boost geven met de verschillende kruiden die je kan toevoegen aan je warme water. In deze blog: ‘De kracht van een kop thee’ vertellen we je meer wat thee allemaal met je kan doen en delen we verschillende recepten. 

Inhoudsopgave

Voordelen van het drinken van thee:

 • Het geeft een rustgevend gevoel
 • Thee kan je energie geven
 • Goed voor je huid 
 • Vervanger voor koffie
 • Warmt je lichaam op
 • Ontspannend

Thee

Thee bestaat al eeuwenlang. Eigenlijk drink je heet water maar dan met een smaakje van kruiden. Je kan thee drinken met verse kruiden maar tegenwoordig liggen de supermarkten ook vol met theezakjes waar de kruiden al in zitten. Daarnaast kan je zelf ook heerlijk verse thee maken met heerlijke kruiden die ook nog eens voordelen hebben. Want wist je dat kamille thee rustgevend werkt, perfect voor het slapen gaan. Elke soort thee heeft andere voordelen, aangezien elke kruid ergens anders voor werkt. Met G’nger gembersap kan je gemakkelijk een verse kop gemberthee maken zonder al te veel werk. Gember heeft verschillende gezondheidsvoordelen die je kan lezen in onze blog ‘Waar is gemberthee goed voor?’. 

De kracht van een kop thee

Thee met gember

Deze gemberthee met kaneel geeft een zoetje wat een heerlijk alternatief is voor suiker. 

 • 10 ml G’nger
 • 1 stokje kaneel of 1 theelepel kaneelpoeder
 • Heet water

Kook heet water. Schenk de G’nger in een thee glas en voeg het hete water toe. Voeg vervolgens het kaneelstokje of de theelepel kaneel toe en laat dit zo’n 5 minuten trekken en geniet van jouw gemberthee met kaneel. Wil je de thee nog wat zoeter voeg dan nog wat honing toe. 

Thee met gember en kurkuma 

Wil je zelf een keer deze speciale thee maken? Dit is heel makkelijk! Onderstaand de ingrediënten voor het maken van verse kurkuma thee met gember:

 • 10 ml G’nger Pure
 • Verse kurkuma 
 • Citroen
 • Heet water
 • Eventueel honing

Doe de kurkuma, de G’nger Pure en een schijfje citroen in een theeglas. Giet hier vervolgens heet water overheen en roer dit voorzichtig door. Wil jij je thee wat zoeter? Doe dan ook wat honing in het glas. Enjoy!

De kracht van een kop thee
De kracht van een kop thee

Thee met gember en citroen 

Onderstaand de ingrediënten die je voor deze speciale thee met gember en citroen nodig hebt:

 • G’nger pure
 • Citroen
 • Heet water
 • Eventueel honing
 

Doe een schijfje citroen samen met ongeveer 10 ml G’nger Pure in een theeglas. Indien je hiervan houdt, kun je nog een lepeltje honing toevoegen, dit maakt de gemberthee iets zoeter. Giet vervolgens heet water over het mengsel in het glas en roer alles hierna even goed door. Laat het nog even afkoelen tot de thee op een drinkbare temperatuur is gekomen en geniet vervolgens van jouw zelfgemaakte kopje gemberthee met citroen. 

Tip: Waar is gember goed voor? Kan je lezen als je op deze link drukt. 

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024