Warm weer

Wat drinken bij warm weer?

De zomer komt eraan, en dus ook de warmere dagen. Met warm weer is het ontzettend belangrijk om genoeg te drinken. Een verfrissend glas koud water met een ijsblokje en schijfje citroen is erg verleidelijk om te nemen maar of dit de beste mogelijkheid is, gaan we je vertellen in deze blog. 

Inhoudsopgave

Waarom is voldoende drinken belangrijk bij warm weer? 

Met warm weer is het ontzettend belangrijk om voldoende te drinken. Je zweet op een andere manier dan normaal en daarom is het belangrijk om genoeg water te drinken om uitdroging te voorkomen. Met warm weer wordt er aangeraden om tenminste 2 liter water te drinken. Zorg er daarom voor dat je altijd water bij je hebt zodat je het niet vergeet. Een goede manier om in de gaten te houden of je te weinig drinkt is als je weinig plast en je urine een donkere kleur heeft. Het is belangrijk om genoeg water te drinken omdat je vochtbalans in balans moet blijven. Wanneer het warm is moet je lichaam harder werken en wanneer je iets intensief uitvoert zul je meer en sneller zweten dan wanneer het minder warm is. 

Koud of warm drinken

Het is natuurlijk super verleidelijk om bij warm weer naar een koud drankje te grijpen, maar dit zorgt er juist voor dat je lichaam denkt dat die aan het opwarmen is. Waardoor je het dus nog warmer krijgt. Daarnaast is het effect van een koud drankje erg kort. Je kan dus beter bij warm weer een warme drank nemen. Warme dranken bij warm weer zorgen er namelijk voor dat je gaat zweten en je lichaam gaat afkoelen. Koude dranken voelen koud aan maar daar warmt je lichaam juist van op. 

Wat kan je beter wel drinken bij warm weer?

Water, maar natuurlijk. Het is belangrijk om genoeg water te drinken bij warme dagen. Water op kamertemperatuur is perfect waardoor je lichaam niet afkoelt en zich gaat opwarmen. Ben je je water zat? Maak dan een karaf met water, fruit en G’nger gembersap om je water een andere twist te geven. En handig want zo blijf je lekker veel drinken! 

Warme dranken zoals thee zijn goed om te drinken op warme dagen. De thee zorgt er namelijk voor dat je gaat zweten en je lichaam sneller afkoelt. Geef je thee een zomerse twist door het in een leuk theeglas te doen met een schijfje citroen en een scheutje G’nger. 

Warm weer

Wat kan je beter niet drinken bij warm weer?

Je kan bij warme dagen beter geen koffie drinken. Koffie zorgt er namelijk voor dat je meer vocht afdrijft. Maar je moet je met deze warme dagen natuurlijk wel een beetje verwennen. Dus een ijskoffie kan best als je het maar met mate doet. 

Helaas maar echt waar kan je beter geen alcohol drinken op zomerse warme dagen. Alcohol werkt vochtafdrijvend, waardoor je lichaam sneller uitdroogt. Mocht je het toch niet kunnen laten zorg er dan voor dat je naast je cocktail of glas wijn genoeg water drinkt.

Jammer genoeg zorgt frisdrank ervoor, door de vele suikers, dat je lichaam je vochtbalans niet goed in pijl kan houden.  

Ijskoude dranken. Super lekker bij warmer weer een ijskoud glas water, maar je kan beter een lauw glas water nemen. Dit omdat het koude water je lichaam laat opwarmen, en je wil juist het tegenovergestelde afkoelen. 

Gembershots kopen kan online op onze website! 

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024