Wortel gember soep recept

Wortel gember soep recept

Wortel gember soep is een heerlijke soep, die nog niet zo bekend is. Naast dat de soep heerlijk van smaak is, is deze soep ook nog eens super goed voor je. Wil jij graag zelf een keer wortel gembersoep proberen? Het lekkerst is het om deze soep zelf vers te maken. Benieuwd hoe je dit doet? In dit artikel geven we je het recept voor de lekkerste wortel gember soep, ook vertellen we je alles wat je moet weten over deze lekkere soep.

Inhoudsopgave

Wortel gember soep

Wortel gember soep is lekker om tijdens de lunch te eten, maar doordat het een zeer voedzame soep is, kun je deze soep ook prima als avondeten nuttigen (en heb je daarna nog wat soep over, bewaar je deze lekker voor tijdens de lunch de volgende dag). Kortom, een veelzijdige soep, die op verschillende momenten van de dag gegeten kan worden.

Wortel gember soep gezond

Zoals hierboven al genoemd, is wortel gember soep ontzettend goed voor je, omdat het een zeer gezonde soep is. Dit komt doordat de twee hoofdingrediënten van deze soep, wortel en gember, allebei diverse gezondheidsvoordelen hebben. Zo is wortel erg gezond doordat het veel vezels en vitaminen bevat (waaronder vitamine A, dat goed is voor je ogen) en gember is bijvoorbeeld goed voor het spijsverteringsstelsel en het bloedvatenstelsel. Kortom, wortel gember soep is super gezond en goed voor je lichaam!

Wortel gember soep maken

Ben jij benieuwd hoe wortel gember soep smaakt en wil je deze soep graag een keer zelf maken? Dat is super eenvoudig, je hebt slechts een paar ingrediënten nodig:

  • 500 gram gesneden wortels
  • 50 ml G’nger pure
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een scheutje kokosmelk
  • Groente bouillonblokje 

Je maakt de soep als volgt: Snijd eerst de wortels in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik en leg deze plakjes op een bakplaat met bakpapier. Plaats deze bakplaat met wortelschijfjes vervolgens in een op 180 graden voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten. Snijd terwijl de wortel in de oven staat de ui en het teentje knoflook fijn, doe dit vervolgens in een pan met een klein beetje olie tot het is gefruit. Haal hierna de wortelschijfjes uit de oven en voeg deze toe in de pan met ui en knoflook, samen met 800ml bouillon en 50ml G’nger. Breng dit aan de kook en voeg naar smaak kruiden, zout en/of peper toe. Zet het vuur laag en pureer de soep. Dien de soep op met een scheutje kokosmelk in het midden en genieten maar!

Tip: gebruik je G’nger gembersap in je soep? Verse gembersap bewaren kan tot 3 weken gekoeld in de koelkast.

Wortel gember soep recept
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024