Zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee maken

Zelfgemaakte ijsthee is veel lekkerder en gezonder dan uit een pak. Een ander voordeel is, dat je de smaak van jouw ijsthee helemaal zelf kunt bepalen en je dus oneindig kunt variëren met smaken die jij lekker vindt. In deze blog leggen we je uit hoe je zelf ijsthee kunt maken, aan de hand van een voorbeeldrecept voor gember ijsthee.

Inhoudsopgave

Zelf ijsthee maken zonder suiker

Het zelf maken van dit drankje is eenvoudiger dan je zou denken en ook nog eens veel beter voor je dan kant-en-klare ijsthee. Aan icetea in pakken en flessen is vaak een flinke lading suiker toegevoegd, dit maakt deze icetea ongezond en het toevoegen van suiker aan icetea is zeker niet nodig om een heerlijke smaak te krijgen.

Welke thee is geschikt voor ijsthee

Gemberthee is tegenwoordig erg populair, maar niet veel mensen weten dat je van gember ook heerlijke icetea kunt maken. Je hebt hiervoor dus geen zakje met thee nodig, maar verse gember. Hieronder delen we een recept om zelf gember citroen icetea te maken, dit zijn de ingrediënten die je hiervoor nodig hebt:

  • G’nger pure
  • Citroen
  • Kokend water
  • Eventueel ijsblokjes

Pak een theeglas en doe hier één of twee schijfjes citroen in en ongeveer 10 ml G’nger pure. Giet hierna kokend water in het theeglas. Roer vervolgens alles in het glas voorzichtig door en laat de gemberthee geheel afkoelen. Als de gemberthee geheel afgekoeld is, kun je het in de koelkast plaatsen als je de ijsthee nog niet direct wil drinken. Serveer de gember citroen icetea met enkele ijsklontjes voor een extra verkoelend effect. 

Zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee met prik maken

Ben jij een liefhebber van icetea met prik? Ook dit is eenvoudig zelf te maken. Gebruik hiervoor in plaats van kokend water, bruisend mineraalwater. Uiteraard hoef je dit niet eerst te koken en dus hoef je de thee ook niet eerst te laten afkoelen voordat je het gaat drinken (wellicht alleen nog ijsklontjes toevoegen naar smaak).

Hoe lang kun je zelfgemaakte ijsthee bewaren?

In plaats van een enkel glas, kan het handig zijn om bijvoorbeeld meteen een hele kan met icetea te maken. Vooral op een zomerse dag is het heerlijk om samen met vrienden of familie verkoelende zelfgemaakte icetea te schenken. Je kunt icetea best al de dag van tevoren maken en vervolgens in de koelkast plaatsen. In de koelkast blijft zelfgemaakte icetea zo’n 2 dagen goed. Ook kun je zelfgemaakte icetea invriezen, bijvoorbeeld als je toch iets te veel icetea hebt gemaakt.

Tip: Ben je op zoek naar een leuk, origineel en lekker cadeau? Probeer dan onze giftbox, voorzien van een flesje biologische gembersap en twee luxe shotglaasjes.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024