Waar is gember thee goed voor

Waar is gember thee goed voor

Waar is gember thee nou eigenlijk goed voor? Wanneer je in een restaurant zit bestel je al gauw een gemberthee maar waar het nou eigenlijk goed voor is gaan wij jouw vertellen in deze blog. We delen de voordelen van gember en waarom gemberthee drinken goed voor je is. We vertellen je ook hoeveel gember we je adviseren te drinken per dag en welk gemberthee recepten wij lekker vinden. 

Inhoudsopgave

Ginger thee 

Gember thee is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Waar je ook zit je kan eigenlijk overal wel een verse gemberthee bestellen. Het drinken van gember brengt verschillende voordelen met zich mee en die gaan we met je delen! 

  1. Het drinken van gember kan misselijkheid verminderen [2] 
  2. Gember helpt tegen ontstekingen [2]
  3. Gember kan spierpijn en andere pijnen in het lichaam verminderen [1]
  4. Gember wert tegen verschillende darm- en maag klachten [3]

Hoe vaak mag je gember thee drinken?

Wij raden aan om maximaal 60ml gember per dag te gebruiken. Je kan met 60ml genieten van 6 kopjes gemberthee. Natuurlijk kun je zelf kiezen hoeveel gember je wil gebruiken per serving, te veel gember is niet goed voor je dus let wel op hoeveel gember je gebruikt. Hieronder delen we twee gemberthee recepten die wij lekker vinden. 

Ginger thee recept met sinaasappel 

Deze ginger thee is erg eenvoudig te maken en geeft je thee een andere twist.  

  • 10ml G’nger
  • 2 schijfjes sinaasappel
  • Heet water 

Doe de G’nger met de twee schijfjes sinaasappel in een glas. Kook water en giet vervolgens het hete water over de sinaasappel en de G’nger heen. Laat even trekken en geniet van jouw ginger thee met sinaasappel. 

Waar is gember thee goed voor
Waar is gember thee goed voor

G’nger thee met kaneel

Deze gemberthee met kaneel geeft een zoetje wat een heerlijk alternatief is voor suiker. 

  • 10 ml G’nger
  • 1 stokje kaneel of 1 theelepel kaneelpoeder
  • Heet water

Kook heet water. Schenk de G’nger in een thee glas en voeg het hete water toe. Voeg vervolgens het kaneelstokje of de theelepel kaneel toe en laat dit zo’n 5 minuten trekken en geniet van jouw gemberthee met kaneel. Wil je de thee nog wat zoeter voeg dan nog wat honing toe. Tip: gebruik je G’nger voor jouw gember thee? Verse gembersap bewaren kan tot 3 weken gekoeld in de koelkast.

Bronnen:

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4715415/

[2] https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/58893-gember-wetenschappelijk-bekeken.html

[3] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28369951/

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024