Gembershot recept

Gembershot recept

Een gembershot wie kent deze shot nou niet? Tegenwoordig is de gembershot steeds bekender aan het worden en is een gembershot zelf maken vrij eenvoudig. Gembershots zijn ontzettend gezond voor je en er zijn verschillende recepten om een gembershot te maken. In deze blog delen we een gembershot recept en vertellen we je waarom gembershots gezond zijn! 

Inhoudsopgave

Gembershot gezond

Gember heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Zo ook gembershots. In verschillende wetenschappelijke onderzoeken is bekend geworden dat gember voordelen heeft voor je gezondheid. Zo kan gember werken tegen misselijkheid, ideaal voor als je een kater hebt, een shotje tegen de misselijkheid in plaats van voor de sfeer. [1] Ook kan gember werken tegen verschillende pijn en menstruatiepijn. [2] En verder zou gember ook kunnen werken tegen een verkoudheid of een opkomende griep omdat gember anti-bacteriële eigenschappen zou bevatten. [3]

Hoevaak mag je een gembershot nemen?

Een gembershot is super lekker en heeft ontzettend veel voordelen. Maar net als in de kroeg is het niet handig om de hele avond te shotten. Wanneer je een kop koffie wil vervangen kan dit goed met een gembershot. En een shot na het sporten is ook een aanrader, het geeft namelijk een lekkere kick. We adviseren om per dag één gembershot te nemen. 

Gembershot recept

Je kan gembershotjes op verschillende manieren nemen. Daarnaast kan je ze kant en klaar kopen of zelf vers maken. Om er zeker van te zijn dat er een hoog concentraat gember in je shotje zit raden wij aan om je gembershot zelf te maken of G’nger te gebruiken. Hieronder delen we verschillende recepten voor een gembershot. Wanneer je haast hebt of geen tijd om je shotje te maken dan hebben we ook kant en klare gembershotjes, handig voor onderweg en net zo lekker! 

Gembershot met citroen 

  • 15 ml G’nger Pure
  • 15 ml Citroensap

Doe de G’nger Pure in een shotglas en vul verder aan met citroensap.

Gember shot recept
Gember shot recept

Gembershot met kurkuma

Vind je een normale shot te scherp? Probeer dan een gembershot met kurkuma, dit is minder pittig dus makkelijker te drinken. 

  • 25 ml G’nger
  • 1 eetlepel kurkuma

Doe de G’nger in een shotglaasje, voeg vervolgens de kurkuma toe en roer dit goed. Wil je het shotje nog wat zoeter, voeg dan nog een theelepel honing toe. Enjoy!

Gembershot met appel

Door de appelsap wordt de gembershot lekker zoet! 

  • 15 ml G’nger
  • 15 ml appelsap

Doe de G’nger in een shotglaasje, voeg vervolgens de appelsap toe en roer dit goed. Proost!

Gembershot recept

Bronnen:

[1] ] Ernst E, Pittler MH. Efficacy of ginger for nausea and vomiting: a systematic review of randomized clinical trials, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10793599

[2] Giti Ozgoli 1, Marjan Goli, Fariborz Moattar. Comparison of effects of ginger, mefenamic acid, and ibuprofen on pain in women with primary dysmenorrhea, via: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19216660/

[3] Anti-Oxidative and Anti-Inflammatory Effects of Ginger in Health and Physical Activity: Review of Current Evidence, via: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3665023/.

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024