Hoe kan je verkoudheid voorkomen?

Hoe kan je verkoudheid voorkomen?

Op een verkoudheid zit je eigenlijk nooit te wachten. Op elk moment is het vervelend om verkouden te zijn. Het komt nooit uit en je wil er zo snel mogelijk van af zijn. In deze blog vertellen we je hoe je verkoudheid kan voorkomen en delen we enkele tips!

Inhoudsopgave

Wanneer neem je een gembershot?

Wij vinden het zelf heerlijk om de dag te starten met een G’nger gembershot. Maar je hem natuurlijk ook net nemen voor je maaltijd. Een gembershot maken hoeft eindelijk niet meer. 

Verkoudheid

Een verkoudheid wordt veroorzaakt door virussen en bacteriën. Wanneer je verkouden bent raken je slijmvliezen in je neus en keel ontstoken. Je kan hierbij klachten krijgen als niezen, een verstopte neus, oorpijn, heesheid, keelpijn en hoesten. Een verkoudheid gaat vanzelf over je kan er dan ook niks tegen doen. 

Hoelang duurt een verkoudheid?

De klachten van een verkoudheid gaan in de meeste gevallen vanzelf over. Het verschilt per persoon natuurlijk hoe lang een verkoudheid duurt. Maar gemiddeld gezien duurt een verkoudheid ongeveer 1 tot 1,5 week. Maar dit kan ook langer of korter zijn. 

Wat helpt tegen verkoudheid?

Ben je toch de pineut en heb je een verkoudheid te pakken? Dan kunnen onderstaande tips je helpen!

 1. Pak je rust! 
 2. Blijf drinken, hydrateren kun je leren!
 3. Gebruik een neusspray
 4. Stomen
 5. Zorg voor frisse lucht 
 6. Houd je weerstand op peil 
 7. Kleed je warm aan
 8. Blijf bewegen
Hoe kan je verkoudheid voorkomen?
Hoe kan je verkoudheid voorkomen?

Hoe kan je een verkoudheid voorkomen?

Je hoort vaak genoeg, kleed je warm aan straks vat je nog kou en wordt je verkouden. Maar verkouden wordt je niet door de kou maar door een virus of bacterie waarmee je wordt besmet. Het is echter wel zo dat kou je weerstand verlaagt, dus warm aankleden draagt er zeker aan bij om verkoudheid te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om je weerstand goed te houden en ruimtes vaak te ventileren. Ook is het belangrijk om vaak je handen te wassen, een bacterie als een verkoudheid is namelijk over te dragen via je handen. 

Helemaal een verkoudheid voorkomen kan niet, maar je kan er wel alles aan doen om het te proberen. Zorg dat je genoeg beweegt, gezond eet, ontspant en je handen regelmatig wast. 

Gember citroenthee bij verkoudheid en keelpijn

Gember citroen thee is goed voor je, maar in het bijzonder wanneer je verkouden bent of last van je keel hebt. Als je verkouden bent en/of keelpijn hebt, is gember citroen thee verzachtend voor je keel en door de warmte zal je verlichting in je holtes voelen. De thee zit ook nog eens bomvol gezonde stoffen, die je lichaam een boost zullen geven wanneer je weerstand niet optimaal is. Kortom, voel jij je niet zo lekker, neem een kopje gember citroen thee en je zal je een stuk beter voelen.

 • G’nger gembersap 
 • Heet water 
 • Schijfje citroen

Mix de gembersap met het water in een glas en voeg het schijfje citroen toe. Kruip lekker op de bank met deze verzachtende kop thee, beterschap! 

Tip: Gembershotjes boosten je weerstand! Ze zijn online te bestellen in de shop. 

Hoe kan je verkoudheid voorkomen?
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024