Suikervrije limonade recepten

Suikervrije limonade recepten

In deze blog lees je alles over suikervrije limonade recepten. Ik vertel je meer over wat suikervrije limonadesiroop is, wanneer een limonadesiroop gezond is en ik deel verschillende recepten met je die je meteen kan uitproberen deze zomer! 

Inhoudsopgave

Wat is suikervrije limonadesiroop?

Limonadesiroop iedereen kent het anders, ranja, limo, aanmaak of siroop. In principe is het allemaal hetzelfde want het is een zoete drank die wordt gemaakt van een concentraat limonadesiroop die je mengt met water. Naast dat limonade ontzettend lekker is, is het ook heerlijk verfrissend op de warme zomerdagen met wat ijsklontjes. Limonade is water maar dan met een smaakje en je kunt je limonade zo spannend mogelijk maken. Voor kinderen is limonade ideaal om ze van de frisdrank af te houden wanneer ze geen zin meer in water hebben. Met wat creativiteit tover je jouw water om in een spannend drankje met een lekkere smaak. Je kan je glas bijvoorbeeld gezellig maken met aardbei, komkommer, sinaasappel, munt of citroen. Bij suikervrije limonadesiroop wordt er geen suiker toegevoegd aan de siroop wat bij veel limonades wel gebeurt. 

Wanneer is siroop gezond?

Suikervrije limonade siroop is eigenlijk simpel gezegd ‘gezond’ wanneer er geen suiker aan de siroop is toegevoegd. Gezonde siropen bestaan vaak uit water, suiker, kunstmatige zoetstoffen, aroma’s, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende limonadesiropen te kiezen, met of zonder suikers, gezoet met stevia of zoetstof de keuze is enorm. Maar het lekkerste en gezondste is om jouw suikervrije limonadesiroop zelf te maken. Hieronder delen we verschillende suikervrije limonade recepten met onze gembersap als limonadesiroop.

Recept suikervrije limonadesiroop met citroen

De zomer brengt warme temperaturen. Tussen de hitte, de zon en de alcoholische versnaperingen heb je wellicht zin in iets verfrissend. Probeer onderstaand recept meteen uit en geniet van een verfrissende limonade!

 • 15-30 ml G’nger gembersap Pure
 • 300-500 ml bruisend of plat water 
 • 1 halve citroen 
 • 1 schijfje citroen 

Voeg de gembersap toe aan een glas en daarna het water. Knijp dan een halve citroen uit en meng dit goed. Voeg daarna het schijfje citroen toe en eventueel wat ijsklontjes. Enjoy jouw verfrissende suikervrije limonade met G’nger. 

Suikervrije limonadesiroop
Suikervrije limonadesiroop

Karaf met suikervrije limonadesiroop van gember

Is het een heerlijke zomerdag en wil je jezelf blijven hydrateren? Maak dan dit heerlijke karaf met suikervrije limonadesiroop van gember met roodfruit.  

 • 750 ml water 
 • 100 ml G’nger Pure of Original
 • 2 kleine handjes roodfruit (bevroren kan ook maakt het lekker koud) 
 • 2 handjes ijsblokjes 

Meng het water met de gembersap in het karaf. Voeg vervolgens de ijsblokjes en roodfruit toe en meng dit voorzichtig. Here it is jouw homemade suikervrije limonade met gember.  

Iced tea met suikervrije siroop

Zin in iets anders dan een limonade? Dan is dit heerlijke recept de vervanger. Home made iced tea met G’nger. 

 • 100 ml G’nger gembersap Pure 
 • 750 ml bruisend water 
 • 2 sinaasappels 
 • Ijsblokjes, heel veel ijsblokjes
 • Muntblaadjes 

Mix de gembersap met het water in een karaf. Knijp een hele sinaasappel uit in het karaf en mix dit met het ijs. Voeg nog wat schijfjes sinaasappel en blaadjes munt toe ter decoratie. Enjoy!

Suikervrije limonadesiroop
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024