Masker met gember

Masker met gember

Niets is fijner dan gezichtsproducten te gebruiken die je zelf hebt gemaakt. Daarom delen we in deze blog een DIY recept om je eigen masker met gember te maken. Wanneer je wacht totdat je masker klaar is kan je ondertussen genieten van een verse gemberthee met gembersap.  

Inhoudsopgave

Wanneer neem je een gembershot?

Wij vinden het zelf heerlijk om de dag te starten met een G’nger gembershot. Maar je hem natuurlijk ook net nemen voor je maaltijd. Een gembershot maken hoeft eindelijk niet meer. 

Wat is gember nou precies?

Gember heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Naast dat gember een heerlijke smaak heeft, heeft het dus ook een toegevoegde waarde. Hieronder een aantal voordelen van gember:

 • Gember werkt tegen misselijkheid [1]
 • Gember draagt bij aan een goede spijsvertering [2]
 • Gember heeft een ontstekingsremmende werking dus ook op acne. [3]
 • Na het sporten werkt gember bij het verlichten van spierpijn. [4]

Be aware

Het is natuurlijk harstikke leuk om zelf een masker met gember te maken. Maar omdat gember een kruid is uit de natuur kan het een irriterende werking hebben op je huid. Let daarom dus goed op en test eerst een klein beetje masker met gember, op de binnenkant van je pols. Laat het masker even intrekken en was het daarna af. Zo zie je hoe je huid op het masker reageert. Wil je een van onderstaande maskers proberen? Test ze dan even op de binnenkant van je pols.

Masker met gember

Gember houdt je huid schoon en glad. Gember heeft ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen die helpen de poriën te ontstoppen en ontstekingen tegen te gaan. Hieronder vind je een recept voor een masker met gember. De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt zijn:

 • 2 eetlepels G’nger gembersap Pure
 • 1 eetlepel jajoba olie

Het maken van het masker is heel eenvoudig: Voeg de gembersap en de jojoba olie toe in een kom en meng dit goed.

Maak je gezicht schoon en verwarm je gezicht met een warme vochtige handdoek. Breng het masker aan op je gezicht met je vingers of een kwastje. Laat het gebied rond de ogen vrij. Laat het masker 15-20 minuten intrekken, en spoel je gezicht daarna af met lauwwarm water. Enjoy jouw heerlijke me-time momentje!

Houdbaarheid: direct en eenmalig gebruik.

Masker met gember
Gember voor je huid

Masker met gember, kokos en honing

Dit masker met gember en kokos kan werken voor een droge huid. Hieronder de ingrediënten voor een heerlijk hydraterend masker. 

 • 1 eetlepel G’nger gembersap Pure
 • 1 eetlepel kokosmelk
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel amandelmeel 

Meng de kokosmelk en de honing in een kom. Voeg vervolgens het amandelmeel en de gembersap toe. Maak je gezicht schoon en verwarm je gezicht met een warme vochtige handdoek. Breng het masker aan op je gezicht met je vingers of een kwastje. Laat het gebied rond de ogen vrij. Laat het masker 15 minuten intrekken, en spoel je gezicht daarna af met lauwwarm water. Geniet van jouw momentje! 

Houdbaarheid: direct en eenmalig gebruik.

Masker met gember en avocado

Naast dat avocado een heerlijke vrucht is om te eten. Bevatten avocados ook verschillende mineralen en vitamines. Je kunt deze vrucht dan ook gebruiken voor je huid. De essentiële oliën en vetzuren helpen je huid te hydrateren. Hieronder de ingrediënten die je nodig hebt om dit heerlijke masker met avocado en gember te maken.

 • Halve avocado 
 • 1 eetlepel G’nger gembersap Pure
 • 3 eetlepels olijfolie

Mix alle ingrediënten in een kom totdat het geheel een zacht mengel is zonder klonten. Maak je gezicht schoon en verwarm je gezicht met een warme vochtige handdoek. Breng het masker aan op je gezicht met je vingers of een kwastje. Laat het gebied rond de ogen vrij. Laat het masker 15 minuten intrekken, en spoel je gezicht daarna af met lauwwarm water. Enjoy jouw me-time momentje!

Houdbaarheid: direct en eenmalig gebruik.

Masker met gember

Bronnen:

[1] https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/58893-gember-wetenschappelijk-bekeken.html

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6341159/

[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4715415/

[4] https://www.jpain.org/article/S1526-5900(09)00915-8/fulltext

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024