boven de €45 gratis verzending

Griepsymptomen verlichten met deze tips!

Griepsymptomen verlichten met deze tips!

Elk jaar circuleren er verschillende griepvirussen rond. Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus. Daardoor kan je de griep elk jaar opnieuw krijgen omdat er iedere keer nieuwe virussen ontstaan. In deze blog vertellen we je meer over wat griep is, en hoe je griepsymptomen kan verlichten met een aantal tips.

Inhoudsopgave

Wanneer neem je een gembershot?

Wij vinden het zelf heerlijk om de dag te starten met een G’nger gembershot. Maar je hem natuurlijk ook net nemen voor je maaltijd. Een gembershot maken hoeft eindelijk niet meer. 

Wat is griep en wat zijn de symptomen?

Zoals al eerder gezegd wordt griep veroorzaakt door het influenzavirus. Elk jaar circuleren er verschillende griepvirussen rond, waardoor je het ieder jaar opnieuw kunt krijgen. Er zijn allerlei verschillende soorten griepvirussen. Wanneer je griep hebt kun je je erg slecht en beroerd voelen. Klachten die veel voorkomen wanneer je een griep te pakken hebt zijn: koorts, koude rillingen, verkoudheidsklachten zoals hoesten, snotteren en een loopneus, daarnaast kan je ook een zere keel hebben, hoofdpijn en pijn aan het lichaam. De griep kan besmettelijk zijn en daarom kan je andere besmetten. Na een stevige griep kan je je nog een aantal dagen slecht voelen. 

Wat is het verschil tussen griep en verkoudheid?

Griep en verkoudheid lijken veel op elkaar en mensen denken dan ook vaak dat het hetzelfde is. Een verkoudheid is vaak vervelend en in de meeste gevallen heb je last van een keel en/of neusverkoudheid maar bij een griep kan je je echt beroerd voelen. Gelukkig hebben mensen voer het algemeen maar een enkele keer in het jaar de griep en komt verkoudheid wat vaker voor maar gaat in de meeste gevallen ook vaker over. 

Hoe krijg je griep?

Griep kan je krijgen door veel verschillende dingen zoals met iemand in aanraking te zijn geweest die griep heeft. Griep kan snel worden overgedragen op anderen door niezen en hoesten. Daardoor komt de griep vaker voor in koudere periodes van het jaar omdat mensen dan vaak bij elkaar zitten in een binnen ruimte en er niet goed geventileerd wordt. 

Wat kan je tegen griep doen?

Je kan er helaas niet zoveel aan doen. Griep wordt overgedragen van mens tot mens en is helaas niet te voorkomen. Het enige wat je kan proberen om griep te voorkomen is vaak je handen te wassen met zeep, je leef en werkruimte vaak te ventileren en door een gezonde voeding bij te dragen aan een goed immuunsysteem.

Griepsymptomen verlichten met deze tips!
Skincare met gember

Griepsymptonen verlichten met deze tips

Wat vervelend dat je een griepje onder de leden hebt. Hopelijk kunnen onderstaande tips helpen om jouw klachten te verlichten:

  • Neem rust en blijf lekker thuis
  • Drink voldoende om gehydrateerd te blijven 
  • Goed uit zieken
  • Houdt jezelf lekker warm onder een dekentje of met een kop thee
  • Eet gezond
  • Slaap voldoende 

Recept voor gemberthee

Gember heeft veel verschillende gezondheidsvoordelen. Zo kan gember ook werken bij het bestrijden van keelpijn en bij andere pijnen in het lichaam zoals spierpijn. De effecten van gember zijn heel divers en gunstig. [1] Daarnaast is het ook belangrijk om jezelf goed te hydrateren wanneer je een griep onder de leden hebt. Zo kun je eenvoudig je hydratatie moment combineren met gember als gemberthee. 

  • G’nger Pure gembersap
  • Heet water
  • Citroen
  • Honing

Doe een schijfje citroen, honing en een scheut G’nger (hoe meer, hoe sterker de smaak) in een beker of thee glas. Kook ondertussen alvast water in de waterkoker en giet dit vervolgens over het mengsel. Even doorroeren, iets af laten koelen en je kunt genieten van een heerlijk kopje gember citroen thee.

Tip: Een gembershot maken werkt ook tegen verschillende griepverschijnselen! 

Griepsymptomen verlichten met deze tips!

Bronnen:

[1] Gember gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van gember, via: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/169662-gember-gezondheidsvoordelen-en-voedingswaarde-van-gember.html

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting

Wil jij op de hoogte blijven van de lekkerste G’nger recepten en nieuwe producten?
Schrijf je dan nu in!

© 2024