Detox kuur

Detox kuur

Detox kuren, je hoort er tegenwoordig veel over. Heb jij wel eens een detox kuur gedaan en is dit erg bevallen, of heb je dit nog nooit gedaan maar zou je graag eens een kuur willen doen? In deze blog leggen we je uit wat een detox kuurtje precies is en hoe je zelf een detox kunt maken.

Inhoudsopgave

Detox kuur zelf maken

Zelf een kuur maken is een stuk makkelijker dan je zou denken. Belangrijk is om te variëren met de ingrediënten die je in de sapjes verwerkt. Ingrediënten die uitstekend te gebruiken zijn als onderdeel van een detox, zijn bijvoorbeeld:

  • Appel
  • Avocado
  • Komkommer
  • Broccoli
  • Blauwe bessen
  • Citroensap
  • Spinazie
  • Chia zaad
  • G’nger gembersap
 

G’nger gembersap is een goed alternatief voor verse gember, omdat je dit snel en makkelijk in de sapjes kan verwerken en tegelijkertijd wel profiteert van alle gezondheidsvoordelen van gember. Gember is een onmisbaar onderdeel van een detox, dat zeer effectief is in het verliezen van gewicht en hiernaast ook de spijsvertering ondersteunt [1].

Detox kuur

Wat is een detox kuur?

Een detox wordt ook wel een sapkuur genoemd, omdat de kuur bestaat uit enkel het drinken van verschillende sappen, vaak voor een periode van meerdere dagen (bijvoorbeeld drie dagen) aaneengesloten. Een detox heeft als voornaamste doel om het lichaam te ontdoen van gifstoffen, je kan een het als ware zien als een ‘reset’ van je lichaam. Detox kuren zijn ook effectief wanneer je gewicht wil verliezen.

Detox kuur

Detox en afvallen

Een detox is een zeer effectieve wijze om gewicht te verliezen. Naast het afvoeren van schadelijke stoffen uit je lichaam, zorgen detox kuren er ook voor dat het lichaam minder calorieën binnenkrijgt in vergelijking met het normale voedingspatroon. Dit heeft als gevolg dat je snel veel gewicht zal verliezen [2].

Is een detox goed voor je?

Zoals je misschien al hebt begrepen, is een detox zeker goed voor je. Het zorgt ervoor dat schadelijke stoffen het lichaam verlaten en dat het spijsverteringsstelsel tot rust komt. Je lichaam reinigt zichzelf als het ware. Denk nu niet meteen dat het goed is om onbeperkt te gaan detoxen, want detox kuren werken juist goed om zo af en toe te doen als afwisseling van een normaal, gezond voedingspatroon. 

Bronnen:

[1] The amazing health benefits of ginger root, via https://www.liveinnermost.com/blogs/insight/the-amazing-health-benefits-of-ginger-root

[2] Werkt afvallen met een detox sapkuur echt zo goed? Via https://happyhealthy.nl/detox-sapkuur-afvallen/

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024