Kurkuma thee

Kurkuma thee

Kurkuma of je kent het als turmeric is een Indiase specerij met een felgele kleur, afkomstig van de wortelknollen van de kurkumaplant. Het kan in veel gerechten worden toegepast als smaakmaker. Een minder bekende toepassing van turmeric is in de vorm van kurkuma thee. In deze blog geven we je dan ook meer informatie over deze bijzondere plant.

Inhoudsopgave

Turmeric thee gezond?

Turmeric staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen op het menselijk lichaam. Het [1] is effectief in het tegengaan ontstekingen en heeft hiernaast een pijnstillende werking. Ook is het goed voor het bloedvatenstelsel en het hart. Kortom, genoeg redenen om deze speciale specerij te gebruiken!

Verse kurkuma thee recept

Wil je graag zelf een keer deze speciale thee maken? Dit is heel makkelijk! Dit zijn de ingrediënten voor het bereiden van verse kurkuma thee:

  • 10 ml G’nger Pure
  • Verse kurkuma 
  • Citroen
  • Heet water
  • Eventueel honing

Doe de kurkuma, de G’nger Pure en een schijfje citroen in een theeglas. Giet hier vervolgens heet water overheen en roer dit voorzichtig door. Drink jij je thee graag wat zoeter? Doe dan ook wat honing in het glas. Laat de thee even afkoelen totdat dit op drinkbare temperatuur is gekomen en genieten maar!

Kurkuma thee

Waar is kurkuma en gember thee goed voor?

Kurkuma en gember zijn allebei zeer gezond en hebben meerdere positieve effecten. Om deze beide ingrediënten samen in thee te gebruiken, is dus zeker een goed idee. Zoals hierboven als verteld is, is turmeric [1] een goed middel tegen infecties en pijn en is het hiernaast goed voor het hart en de bloedvaten. Gember [2] heeft weer andere gezondheidsvoordelen: zo heeft het een positieve uitwerking op de spijsvertering en helpt het bij voorkomen van een hoge bloeddruk.

Hoeveel turmeric in thee?

Wellicht vraag je je af hoeveel turmeric je in je thee dient te gebruiken. Uiteraard ligt dit er helemaal aan hoe sterk jij je thee graag drinkt. Over het algemeen wordt geadviseerd om 2 tot 3 schijfjes per glas thee te gebruiken.

Hoeveel kurkuma thee per dag?

Deze thee is dus ontzettend gezond en ook nog eens superlekker, maar hoeveel van deze thee mag je maximaal op een dag drinken? Ook hier geldt, dat er geen vaste richtlijn voor is. Een veel gebruikt advies is een maximumaantal van 6 glazen turmeric thee per dag. 

Bronnen:

[1] https://www.pazzox.nl/nl/blog/kurkuma-is-het-echt-zo-heilzaam-6069/

[2] https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/169662-gember-gezondheidsvoordelen-en-voedingswaarde-van-gember.html

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Facebook
Pinterest
Email

Ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor de G’nger nieuwsbrief! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van alle exclusieve updates en aanbiedingen. Plus, je ontvangt direct 10% korting op je eerste bestelling!

© 2024